El tinent d´alcalde, regidor de Serveis Socials, Habitatge i Cooperació i regidor del Barri Vell, Eduard Berloso, i el tinent d´alcalde i regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l´Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, s´han reunit aquest matí amb representants dels veïns i comerciants del Barri Vell a la Sala de Junta de Govern Local. L´objectiu de la reunió era informar-los de les afectacions que el rodatge de la sèrie "Joc de trons" tindria a la ciutat la setmana vinent, tal com es va comprometre l´Ajuntament de Girona.

Les afectacions per a vianants de la setmana vinent, del 7 al 13 de setembre, pel que fa a les accions de preparació i rodatge a la ciutat, són les següents:

Carrer de Ferran el Catòlic

Del 7 al 13 de setembre (aquest espai ja estava restringit aquesta setmana)

Carrer de la Claveria (núm. 9, 11 i 13)

Dia 7 de setembre

Carrer de la Força (núm. 22, 24, 26, 27, 28, 31 i 33)

Dia 12 de setembre

Carrer de Francesc Samsó (núm. 5, 7-9, 11 i 13)

Del 7 a l´11 de setembre

Carrer de Lluís Batlle i Prats

Dia 7 de setembre

Carrer de Miquel Oliva i Prat

Dia 7 de setembre

Carrer de Sant Llorenç

Dia 7 de setembre

Carrer dels Manaies

Dies 7, 11, 12 i 13 de setembre

Carrer de les Dones

Dia 7 de setembre

Carrer de l´Escola Pia

Dia 7 de setembre

Plaça de la Catedral (núm. 1-8)

Dia 12 de setembre

Portal de Sobreportes

Dies 7, 8, 9 i 12 de setembre

* Els accessos seran hàbils per els veïns i treballadors de la zona afectada mitjançant l´acreditació.

Del 7 a l´11 de setembre, el pas de vianants i vehicles pel carrer de Sant Daniel, el carrer de Santa Llúcia i el carrer del Riu Galligants estarà afectat per talls breus intermitents amb motiu del rodatge a la zona de Sant Pere de Galligants. El portal de Sobreportes i la pujada del Rei Martí (núm. 2 i 4) també es tallaran de manera intermitent per motius de rodatge del 7 a l´11.

A causa del rodatge, la setmana vinent estarà tancat a la plaça dels Jurats, a la placeta de Maria Laffitte, als Jardins de la Francesa i al passeig de la Reina Joana. Durant la setmana vinent tampoc es podrà accedir a la plaça dels Jurats i a Sant Pere de Galligants des de la plaça de Narcís Figueras. També estarà restringit l´accés al camí del marge esquerre del riu Galligants. L´accés al Jardí dels Maristes estarà restringit només el dilluns 7 de setembre.

Accés tallat a la circulació de vehicles

Carrer de Ferran el Catòlic

Del 7 al 12 de setembre (dia 13 de setembre: permès accés a guals)

Carrer de la Claveria

Dia 7 de setembre

Carrer de la Força

Dia 12 de setembre

Carrer de Lluís Batlle i Prats

Dies 7 i 8 de setembre

Carrer dels Manaies

Dies 7, 11, 12 i 13 de setembre

Plaça de la Catedral

Del 7 al 12 de setembre

Pujada de Sant Feliu (núm. 2, 4, 6, 8, 10, 27, 29 i 31) i Sobreportes

Dia 12 de setembre

Pujada de Sant Martí (núm. 5, 7, 8-12, 9, 11 i 14)

Dia 12 de setembre

Plaça Sant Pere: Del 30 d'agost al 16 de setembre, aprofitant el rodatge de la sèrie, es portarà a terme una prova pilot per establir un sol sentit de circulació al carrer -del carrer de la Barca cap al carrer de Pedret-. Es reservaran per a la productora una part dels aparcaments ubicats a la part dreta del carrer.

Afectacions a les zones d'aparcament: del 24 d'agost al 16 de setembre, l'aparcament de la plataforma del riu Galligants, al carrer del Bellaire, estarà reservat per a la productora. Del 30 d'agost al 8 de setembre i de l'11 al 16 també tindran reservat l'aparcament de la plaça dels Apòstols i de la plaça dels Lledoners. De l'1 al 15 de setembre també quedarà afectat l'espai de la plaça de Sant Domènec.

Afectacions a la recollida de residus: el 12 de setembre es canviarà l´horari de la recollida de residus a la zona de la Catedral (de 22 a 24 h). També es traslladaran els contenidors de la zona de la capella de Sant Nicolau a la zona d´estacionament que hi ha a l´entrada de la plaça de Narcís Figueras del 6 al 16 de setembre.

Trobareu tota la informació actualitzada al web municipal www.girona.cat/jocdetrons i a les xarxes socials municipals. Es farà arribar la informació de tots els talls de circulació de vehicles i de persones als veïns afectats a través d´una bustiada informativa.