Es comencen a notar els efectes de Joc de trons a Girona. Si més no, als establiments del Barri Vell. L'entitat que els aglutina assegura que l'impacte del rodatge els està beneficiant i que tenen més clients del que tindrien si no hi hagués tot el muntatge existent. El president de l'Associació de Bars i Restaurants del Barri Vell de Girona, Josep Maria Oliveras, assegura que amb l'inici del rodatge, a partir del 3 de setembre, la facturació s'ha incrementat aproximadament un 30%. Molts són treballadors de la productora, que ha desplaçat uns 400 empleats. Però també hi ha molts curiosos i turistes, que es distingeixen perquè parlen dels escenaris que han vist o expliquen per on han intentat passar per intetar captar algun elements vinculat a Joc de trons.

Ja abans de l'inici del rodatge es va començar a notar un efecte positiu per als establiments. A la caixa ja hi entrava entre el 10% i el 15% més. Això només pot ser el principi per al sector. Almenys aquest és el parer del representant dels bars i restaurants del nucli antic. "Ho notarem més a llarg termini", assenyala. Malgrat que precisament aquests dies ha plogut, considera que Girona ja no és una ciutat on els turistes vénen quan fa mal temps sinó que ja és un destí turistic consolidat.

Respecte a la possibilitat que ?l'any vinent la productora tornés a confiar en Girona, es mostra encantat: "Els rebríem amb els braços oberts", comenta. Admet que hi ha algunes afectacions que puntualment poden molestar, però indica que "en general hi ha molta comprensió perquè beneficia el sector i la ciutat i l'Ajuntament ens informen setmanalment a nosaltres i als veïns dels talls de trànsit".

Tanmateix, el desembarcament de la productora a Girona obligarà cinc establiments a tancar alguns dies. Però tindran compensació econòmica per evitar-los greuges. Hi ha, però, qui també es considera perjudicat i lamenta que no se'l tingui en compte. És el cas del restaurant Km-o, hamburgueses d'autor, a la Pujada de Sant Domènec, que en un escrit a Facebook lamentaven que els seus proveïdors "no poden accedir a servir-nos i som nosaltres que ho hem d'anar a buscar" tenint en compte que hi ha barrils de cervesa de 50 quilos i caixes de menjar i begudes. També critiquen que ningú de la productora ni de l'Ajuntament els ha facilitat la feina ni els ha informat.