La portaveu del grup socialista a l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha valorat els 100 primers dies del govern de CiU a la ciutat. Segons Paneque, en aquest període, el govern de Carles Puigdemont "no ha fet cap acció concreta i no hi ha hagut cap avenç". Per això, el PSC critica que el govern municipal "incompleix de manera sistemàtica" els compromisos electorals que, en campanya, havia marcat com a "prioritaris". També ha acusat CiU de tenir una "absència permanent en la governança de la ciutat" i ha tornat a criticar l'alcalde per tenir més d'un càrrec (també és diputat i des de fa poc president de l'AMI).

La portaveu socialista ha acusat l'alcalde d'estar "absent" en els temes que afectes els veïns i que són "qüestions rellevant de ciutat". I n'ha posat exemples com d'aquest estiu a les Pedreres, els temporals de pluges o l'ascens de l'atur. "L'evidència és que la falta de treball de l'equip de govern va en detriment dels ciutadans de Girona", ha afirmat.

Per contra, ha assegurat que la prioritat del PSC és la creació d'ocupació a la ciutat i la regeneració dels barris. "Els regidors del PSC no tenim cap altra ocupació ni càrrecs que ens desviïn", ha etzibat a l'alcalde, que és diputat i també ha estat escollit president de l'Associació de Municipis per la Independència.

"Instem l'alcalde Puigdemont a posar solució als problemes de Girona que requereixin acció de govern", ha institut la portaveu socialista. En aquest sentit, s'ha referit a temes que considera urgents com la retirada de l'estructura del Vol Gastronòmic que ocupa la via pública al carrer Santa Clara. "És una andròmina al cor del barri vell", ha lamentat. La portaveu socialista ha recordat d'altres "incompliments", com la remodelació de la Plaça Ermessenda, el projecte per a la plaça Pallach o les mesures d'urgència a la Devesa pel que fa a la il·luminació, el pas de cotxes i el mobiliari urbà.

"Més enllà de la política dels esdeveniments, Girona té un seguit de temes de fons i transcendència que estan aparcats des de l'arribada al govern de Convergència i que no s'afronten ni com a problemes als quals donar solució, ni hi ha un planejament adequat per al futur de la ciutat", ha declarat Paneque.