Discreció i secretisme. Són dues paraules que no paren de repetir-se a l'entorn de la sèrie Joc de?trons. No obstant això, s'ha pogut saber que almenys vuit actors principals han coincidit en el rodatge de la saga al Barri Vell de Girona. Ara mateix però, només en queden tres:?Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark) i Nikolaj Coster- Waldau (Jaime Lannister). La que ha estat vista més cops i sense excessives dificultats és l'actriu que representa Arya Stark.

Però a Girona també hi ha l'actor que intepreta Jaime Lannister, que fa uns mesos es va deixar veure a Cornellà del Terri, i l'actriu que fa de Sansa Stark, que ja va passar uns dies a Platja d'Aro. La resta dels protagonistes que han passat pel nucli antic ho han fet sense ser pràcticament descoberts. De fet, han fet notar la seva satisfacció perquè no han patit cap tipus de molèstia malgrat la seva popularitat i la de la sèrie i han pogut passar desapercebuts.

Pràcticament està descartat que Emilia Clarke hagi passat o passi per la capital gironina, i el seu aterratge a l'Estat podria ser a les Barnas Reales de Navarra, un paisatge desèrtic. Alguns dels actors que molt probablement han rodat a Girona, segurament en escenaris interiors o en espais on no hi ha cap opció de poder-s'hi apropar pels talls de carrer són Lena Headey (que a la sèrie és Cersei Lannister) i Natalie Dormer ( representa Margarey Tyrell). Possiblement també Terence «Finn» Jones (Loras Tyrell). De fet, s'esperaen escenes amb multitud de soldats d'aquesta casa.

Altres actors que han estat en escenes amb Arya Stark a Girona són Faye Marsay (coneguda com The Waif o la nena abandonada) i Tom Wlaschiha ( a la sèrie Jaqwn H'ghar, un home «sense cara»). Els dos tenen poca presència a la cinquena temporada però els dos guanyaran pes a la sisena ques'està gravant i, almenys Marsay, ja va rodar escenes a Belfast. El darrer fitxatge de la sèrie Pilou Asbaek (que serà Euron Greyjoy), es desconeix quan començarà a rodar.

La jornada d'ahir va ser tranquil·la, no hi havia rodatge. Només assajos, retirada de material (per exemple a les escales de Sant Martí) i la confecció d'altres decorats.