La gran escena del rodatge de Joc de trons a Girona s'enregistrarà, sobretot, previsiblement, el dimarts de la setmana vinent. El dia abans, però, hi hauria el gran assaig al mateix lloc. Ja han començat els preparatius per decorar tota la zona. Sobretot s'embolcallarà d'atrezzo la part alta de l'escalinata, on tot apunta que se centrarà l'acció. La productora, HBO, instal·larà una càmera al campanar de l'església de Sant Feliu que enfocarà aquesta part alta.

A més a més, les dues figueres que custodien la porta principal d'entrada de la Catedral, Sant Pere i Sant Pau, patiran algun tipus de transformació durant el rodatge. Hi participaran tres actors principals, un dels quals representarà un rei (Tommen Baratheon) i dos que aniran en un sol cavall (Jaime Lannister i Margaery Tyrell). L'escena és tan important per a la sèrie que es preveu la presència de tota la cúpula de la productora.

Fa uns dies es van poder veure treballadors d'HBO mesurant les figures de Sant Pere i Sant Pau. També fa uns dies es va poder veure un cavall, que formarà part de l'escena. Els treballadors, de bon matí, van fer pujar l'animal per les escales per comprovar com es movia. També van untar amb un producte antilliscant els esglaons.

La productora manté en secret tant el rodatge d'aquesta escena, com, de fet, de tot el rodatge a Girona. Sí que se sap que hi ha convocat multitud d'extres i que molts dels seleccionats al càsting s'han estat preparant com a soldats. N'hi ha de la casa Tyrell i també de la Casa Lannister (coneguts com a capes daurades). També se sap que els acotrs que representen Jaime Lannister i Margaery Tyrell seran aquell dia a Girona.

Inicialment, sobre el cavall només hi haurà Jaime Lannister, que pujarà per les escales (en aquest moment serà un doble) i posteriorment també hi haurà Margaery Tyrell. Per la porta de la Catedral hi apareixerà el jove rei Tommen Baratheon.

Fins ara el personatge d'Arya Stark és el que més protagonisme ha tingut a Girona i tots els personatges al seu entorn, que pràcticament eren residuals a la cinquena temporada, han estat vistos a la capital gironina. Per exemple, la denominada Nena Abandonada (interpretada per l'actriu Faye Marsay). Això fa preveure que la jove Maisie Williams sigui una de les principals apostes de la sisena temporada.