14 de setembre de 2015
14.09.2015

Robatori violent al Registre Mercantil de Girona

Els lladres s'han endut diners en efectiu en rebentar la caixa forta llançant-la escales avall

14.09.2015 | 15:12

Robatori al Registre Mercantil de Girona, on es guarden les dades de les empreses de la demarcació. Uns lladres han entrat a les oficines, situades al carrer Riu Freser, i n'han rebentat la caixa forta llançant-la escales avall. De l'interior, se n'han endut diners (tot i que no en una quantitat elevada) i documentació. L'avís del robatori l'han donat els mateixos treballadors del registre, que s'han trobat amb la caixa rebentada quan han entrat a la feina. Els lladres, a més, també han fet cops a les parets i han trencat una barana. Els Mossos d'Esquadra han anat fins al registre per intentar trobar-hi empremtes o pistes dels lladres, que es creu que podrien haver-hi accedit a través del garatge.

El Registre Mercantil de Girona, que centralitza les dades de les empreses de la demarcació, es troba al barri de Palau. Les oficines estan situades al número 79 del carrer Riu Freser, a tocar de la sortida de la ciutat per la carretera de Barcelona.

El robatori al registre va tenir lloc durant aquest llarg cap de setmana. Els lladres van entrar a les oficines i en van rebentar la caixa forta llançant-la escales avall. Del seu interior, se'n van endur diners i documentació. De totes maneres, la quantitat que hi havia no era massa elevada. No només perquè la majoria d'operacions des d'aquí es fan mitjançant transaccions bancàries, sinó perquè a dins s'hi havia guardat tan sols el canvi de les dues caixes registradores que hi ha al Mercantil.

Es creu que els lladres anaven a buscar diners en efectiu, perquè no van tocar res de l'arxiu (on es guarda la informació sobre els comptes i les dades que comuniquen les empreses). A més de rebentar la caixa forta, els lladres també van fer cops a les parets i van trencar una de les baranes d'accés.

L'alerta del robatori l'han donada aquest dilluns els mateixos treballadors del registre. Quan han entrat a treballar a les vuit del matí, s'han trobat amb les destrosses i la caixa rebentada. Els Mossos d'Esquadra han anat fins al lloc per intentar trobar pistes o empremtes que els puguin aportar informació sobre els lladres. Tot i el robatori, el Registre Mercantil ha obert amb normalitat a les nou del matí.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook