Membres de la PAH Gironès s'han concentrat aquest matí davant del Palau de Justícia -en una acció coordinada arreu de Catalunya- per entrar escrits adreçats als jutges. L'objectiu és recordar-los que des de finals de juliol està en vigor la llei aprovada pel Parlament (promoguda a través d'una Iniciativa Legislativa Popular) de mesures urgents per aturar desnonaments i talls de subministraments. Per això, insten els jutges gironins a aturar "immediatament" els desnonaments previstos per a les properes setmanes per tal que les parts puguin negociar les sortides que preveu la llei i que cap família quedi sense llar.

Una trentena de membres de la PAH Gironès han protagonitzat una acció al Palau de Justícia per demanar als jutges que comencin a aplicar "des de ja" la nova llei per aturar desnonaments i talls de subministraments a famílies en situació de vulnerabilitat.

A finals de juliol, el Parlament va aprovar per unanimitat la proposició de llei basada en la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de mesures urgents per a fer front a l'emergència habitacional i a la pobresa energètica. La llei pretén reduir els desnonaments i els talls de subministraments bàsics com aigua, llum i gas.

Per això, els membres de les PAH de tota Catalunya han entrat escrits adreçats als jutges per demanar-los que, en base a aquesta nova llei, aturin de manera "immediata" els desnonaments que tenen sobre la taula. "Els demanem que a partir d'ara mateix ja no hi hagi cap desnonament més", ha subratllat una de les membres del moviment a Girona, Àngels Alcañiz. La PAH té coneixement que a partir de demà mateix ja hi ha previstos una desena de desnonaments per al que queda de mes de setembre.

La PAH recorda que els ajuntaments i la Generalitat també tenen un paper actiu en aquesta llei i que, per tant, han de "pressionar" entitats bancàries perquè els cedeixin pisos per a la borsa d'habitatge social. També els insta a oferir pisos de lloguer social a famílies que ja no poden pagar l'hipoteca o el lloguer i han de ser desnonats.

Alcañíz demana que en casos de desnonaments de lloguer s'obri un procés de dos o tres mesos perquè el propietari i el llogater puguin negociar i que el propietari ofereixi un lloguer social a la família, si compleix els paràmetres d'estar en situació d'exclusió residencial.