La ciutat de Girona acollirà per cinquena vegada, una nova edició del Fòrum Gastronòmic 2015 que tindrà com a grans protagonistes l'arròs -principalment de Pals- i la sostenibilitat. La cita, que tindrà lloc del 15 al 17 de novembre al Palau de Congressos i de Fires, comptarà amb 2.000 m2 més de superfície que en la passada edició celebrada el 2013, una cinquantena de noves empreses inscrites i més de 200 espais expositors. «Aquest Fòrum tindrà un fort accent gironí i català perquè volem mostrar que la cuina de casa nostra és la millor del món» va explicar ahir un dels seus impulsors, Pep Palau.

Com novetat, el fòrum comptarà amb la presència de l'impulsor del moviment de Slow food, l'italià Carlo Petrini. A més, serà l´escenari de presentació de l´Any de la Gastronomia 2016, després que Catalunya fos declarada Regió Europea de la Gastronomia 2016.

Josep, Joan i Jordi Roca, Jordi Cruz, Sergio i Javier Torres, Dani García, Paco Pérez, Ángel León, Ricard Camarena, Fina Puigdevall o Nandu Jubany seran alguns dels cuiners que participaran en les activitats programades.