28 de setembre de 2015
28.09.2015

Comença la retirada del Vol amb dos mesos de retard

Els serveis jurídics de l'ajuntament continuen tramitant l'expedient a l'espera de saber si hi haurà sanció

28.09.2015 | 15:43
Comença la retirada del Vol amb dos mesos de retard

Els operaris han començat aquest dilluns les tasques de retirada del Vol Gastronòmic de Girona, que hauria d'haver estat fora del pont de Pedra a finals de juliol. Els propietaris de l'estructura (que pesa més de 20 tones) han argumentat que han tardat més perquè la retirada és complexa i que, per tant, calia posar d'acord molts operaris i tècnics per fer-la amb totes les mesures de seguretat. Els treballs duraran tres dies i, a partir de dijous, el pont de Pedra de Girona recuperarà la seva imatge habitual. Mentrestant, els serveis jurídics de l'ajuntament continuen tramitant l'expedient a l'espera de conèixer si hi haurà sanció pel retard en la retirada de l'estructura.

Unes tanques d'obra ja envolten l'estructura del Vol Gastronòmic i els operaris treballen des de primera hora per retirar les estructures annexes (com el balcó i les rampes) i també per desconnectar l'estructura dels serveis de subministrament. Dimarts està previst que una gran grua aixequi i s'emporti el restaurant de cuina en directe fins a un terreny fora de la ciutat i el dimecres es dedicarà a reposar la zona perquè recuperi la seva imatge habitual.

El desmuntatge del Vol arriba amb dos mesos de retard i ha calgut la intervenció de l'ajuntament per forçar els propietaris a retirar-lo. L'estructura es va col·locar al pont de Pedra l'estiu del 2014 i tenia permís per estar-hi un any. Tot i que els propietaris van demanar una pròrroga d'un any més, l'ajuntament no l'ha donada. El projecte va néixer amb un esperit itinerant però, després d'un any, els impulsors no han trobat cap ciutat que vulgui acollir el projecte.

Els propietaris del Vol -l'empresa gironina IXCE- haurien d'haver-lo retirat a finals de juliol. Com que no ho van fer, el consistori va haver d'enviar un requeriment on els donava de termini fins el dilluns 21 per treure'l. Des del consistori, la regidora d'Urbanisme, Marta Madrenas, va parlar obertament de sancions i, fins i tot, de fer una actuació subsidiària si els amos no treien l'estructura.

Fonts municipals han explicat que l'expedient administratiu del Vol continua obert i que està en mans dels serveis jurídics de l'ajuntament, que hauran d'estudiar si finalment es multa els impulsors del projecte per haver-lo retirat més tard del compte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook