Com el soci del Barça de Guardiola els habituals a la Diada Castellera de Sant Narcís estan tan acostumats a guanyar que han de fer un esforç per recordar com de difícil és veure actuacions com les que hi va haver ahir a la plaça del Vi. Els Marrecs de Salt i els Minyons de Terrassa van fer les millors actuacions de la seva història, els egarencs van reeditar l'imponent 3d10 i els Capgrossos de Mataró van descarregar l'aquesta temporada inèdit 3d9. Talment com fa Messi les tres colles estan acostumades a polvoritzar rècords cada cop que surten a plaça, certificant un any més l'idil·li que mantenen amb la ciutat de Girona.

Al crit de «no n'hi ha prou, volem el 3d9» els Marrecs de Salt van tancar la millor actuació de la seva història. Els blauclars van descarregar un 5d8, una torre de 8 amb folre i un 3d8 que els omple d'optimisme per encarar la temporada que ve el repte de pujar un pis més i convertir-se en colla de 9. «Veníem a plaça amb els deures molt ben fets i hem pogut fer un 5d8 molt i molt ferm, més que el que vam carregar l'any passat i descarregar a Salt. Aquesta actuació ens ajuda a consolidar la idea que estem preparats per fer un pas més i encararar els castells de 9», va explicar eufòric el cap de colla dels Marrecs de Salt, Aram Martí.

Els Capgrossos de Mataró tampoc van faltar a la seva cita anual amb Girona i van oferir una torre de 8 amb folre molt solvent, un 4d9 amb folre i un 3d9 amb folre, el primer que descarreguen aquesta temporada. A més van tancar la seva actuació amb un pilar de 7 amb folre. Molt satisfets amb la seva actuació els del Maresme van piular a través del seu compte oficial de Twitter que Girona els enamora i que la felicitat s'assembla bastant als tres castells descarregats a la plaça del Vi.

Demostrant que són d'una altra galàxia els Minyons de Terrassa van tornar a fer l'inimaginable. Per segon any consecutiu els del Vallès van descarregar un 3d10. El tercer que mostren aquesta temporada. «No se què té Girona però ens encanta, ens hi sentim com a casa. La veritat és que avui hem completat una grandíssima actuació i ens hem refet molt bé de l'intent de 2d8 net. Estic molt content per la resposta de la colla», va explicar el cap de colla, Guillem Comas. Els Minyons van arribar tard a plaça per problemes de trànsit però van arrencar molt forts amb el 3d10 i posteriorment van descarregar el 5d9 amb folre, la torre de 9 amb folre i manilles i un pilar de 8 amb folre i manilles. La caiguda del segon castell que els lila van provar, la torre de 8 sense folre no va impedir que els egarencs signessin la millor actuació mai feta a la ciutat.

Abans de donar el tret de sortida a la Diada de Sant Narcís l'alcalde, Carles Puigdemont, va inaugurar una placa que certifica Girona com a ciutat de 10. La tercera placa castellera d'una plaça que ahir va tornar a demostrar per què és castellera.