Unes 300 persones van participar ahir en el sopar popular organitzat a l'envelat de la plaça Miquel de Palol. En aquesta ocasió, els beneficis serviran per donar ajuda alimentària als refugiats sirians que aculli la ciutat.

La tercera edició del sopar popular de Fires, organitzat per l'Ajuntament, va comptar amb la col·laboració de Restaurants del Cor i l'actuació de l'Orquestra Maribel, que va tocar després de l'àpat. Els tiquets costaven quinze euros i el menú constava d'amanida catalana, rostit tradicional amb pa amb tomata i postres, aigua, vi de la DO Empordà i cava.

En aquesta ocasió, però, a banda de tenir un component festiu, el sopar va tenir també un marcat component solidari, ja que els beneficis obtinguts serviran per oferir aliments als refugiats sirians que puguin arribar a la ciutat, que s'ha mostrat públicament disposada a acollir-los. Segons va destacar la regidora Marta Madrenas, l'esdeveniment va tenir «un marcat component solidari per ajudar aquelles persones que estan passant moments difícils».

Accions a favor dels refugiats

Davant la crisi migratòria que està vivint el Mediterrani, amb milers de persones abandonant països com Síria per fugir de la guerra, l'Ajuntament de Girona es va posar en marxa fa mesos per poder acollir refugiats. Així, el consistori s'ha compromès a fer una aportació de 10.000 euros en concepte d'ajuda humanitària d'emergència, tal com es va acordar en el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, per tal de garantir la higiene, alimentació, salut i seguretat de les persones que es troben en ruta.

D'altra banda, el consistori també ha obert una pàgina web amb tota la informació sobre aquesta qüestió, on es pot trobar des de les accions que s'estan fent des de l'Ajuntament fins a què és el dret d'asil o com pot ajudar la ciutadania des de l'àmbit personal.