La CUP-Crida per Girona vol que un jutge ordeni la suspensió de la presentació que el controvertit escriptor Pio Moa té previst oferir aquesta tarda a Girona per parlar de dos dels seus llibres, 'Los mitos del franquismo' i 'Sonaron gritos i golpes a la puerta'. La formació, que ho va denunciar ahir als Mossos d'Esquadra, defensa que aquest autor "banalitza i nega" els crims del franquisme alhora que "incita a l'odi" cap a aquells col·lectius que durant el franquisme van patir la violència de la dictadura. El regidor de la formació Lluc Salellas recorda que aquest tipus d'actes poden incórrer a delictes tipificats en el Codi Penal. El jutjat no s'ha pronunciat sobre la qüestió però confien que ho farà en les pròximes hores.

L'Associació Cultural Gerona Inmortal ha organitzat per aquesta tarda la presentació dels llibres 'Los mitos del franquismo' i 'Sonaron gritos i golpes a la puerta' publicats per La Esfera de los Libros. Serà a les sis de la tarda en un despatx del carrer Gironella a Girona amb la presència del seu autor, Pio Moa.

La CUP-Crida per Girona ha donat l'alerta als Mossos d'Esquadra tot presentant una denúncia en considerar que aquest controvertit escriptor pot incórrer en delictes tipificats en l'article 510 del Codi Penal per "incitació a l'odi" o "trivialització de delictes de genocidi o lesa humanitat", entre d'altres.

El regidor de la formació Lluc Salellas ha explicat a l'ACN que no es pot permetre que un autor que "banalitza els crims del franquisme, els nega i escriu cartes i articles on s'incita clarament a l'odi cap als col·lectius que durant el franquisme van patir la violència de la dictadura del franquisme" pugui celebrar un acte com aquest amb tota normalitat.

Recorden que el Codi Penal preveu penes de presó i multes a tots aquells que incitin a l'odi, que produeixen material de distribució per facilitar l'odi cap a tercers o que públicament neguin o facin enaltiment de genocidis o de crims contra la humanitat.

És per això que ahir van presentar la denúncia als mossos perquè ho portessin als jutjats de Girona per la via d'urgència i que aquest últim ordenés la suspensió de l'acte. Aquest migdia el jutgat encara no s'havia pronunciat sobre aquesta qüestió.