El grup municipal de la CUP de l'Ajuntament de Girona ha tornat a posar sobre la taula les possibles irregularitats a l'empresa mixta d'aigües (Agissa) després d'analitzar l'auditoria realitzada per la societat Efial sobre els comptes del 2013 i un informes dels interventors de Girona, Salt i Sarrià de Ter. Es tracta d'un seguit de presumptes deficiències, algunes de les quals ja apareixien, en un altre estudi de control de l'exercici 2012.

El regidor de la CUP Lluc Salellas va mostrar la «molta preocupació» pel funcionament de l'empresa mixta durant el ple municipal de dilluns al vespre. I va assenyalar set punts. Per una banda, va indicar que s'havia detectat que «en general no es compleix el plec de condicions que es va fer per prorrogar el contracte a l'empresa». També va indicar que la societat mixta ven l'aigua al consorci de la?Costa Brava per sota de cost o que hi ha exercicis d'autofactuaració d'Agissa dins Agissa. També va afirmar que en l'auditoria s'explica que hi ha hagut factures de la part privada de l'empresa (Girona SA formada per La Caixa, Agbar i FCC-Aqualia) no acreditades i que pugen a un 27% o que el sou del conseller delegat de l'empresa, Narcís Piferrer, «no s'aclareix d'on surt, ni com es fa ni està acreditat».

Un altre punt que Salellas va posar sobre la taula va ser el fet que «el soci privat cobra més diners del que li tocaria per l'equilibri amb la part pública». Finalment, va dir que les inversions de sanejament no estan en cap pla ni hi ha cap comprovació feta que realment s'hagin fet les inversions. I va esmentar un préstec de 300.000 euros on només n'hi ha acreditats 40.000 euros.

El regidor de Sostenibilitat, Carles Ribas, va lamentar que Salellas exposés el seguit de dubte en un ple municipal. Li va recordar que dies enrere es va comprometre a fer una reunió durant aquest mes de gener amb tots els portaveus dels grups municipals on hi haurà el conseller delegat que anirà explicant tots els punts de l'auditoria i els informes dels interventors. «Primer escoltarem i després traurem les conclusions i les mesures que corresponguin», li va recordar. «Veurem si ha estat diligent amb la comptabilitatde l'empresa», va afegir. Ribas també va insistir que «cal ser curosos» amb aquest tema i va indicar que si s'observa algun fet greu «sortirà a la llum i s'intentarà resoldre» però que potser només es tracta d'una operació econòmica amb un trasllat de determinades partides d'una anualitat a una altra.