19 de desembre de 2015
19.12.2015

La CUP sotmetrà a votació la investidura de Mas a Girona

Més de 1.700 persones s'han inscrit a l'assemblea nacional del 27 de desembre

19.12.2015 | 18:13

La CUP ha ratificat aquest dissabte, en una sessió extraordinària i conjunta del Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària que s'ha celebrat a Artés (Bages), les quatre opcions sobre l'acord amb Junts pel Sí que l'assemblea nacional del dia 27 de desembre haurà de votar. Finalment, la trobada es farà al Complex Esportiu Palau de Girona, en comptes del Teatre de la Passió d'Esparreguera, perquè els cupaires preveuen que hi haurà una alta participació, de moment ja hi ha 1.700 inscrits. Els militants de la CUP hauran de decidir la posició del grup parlamentari respecte d'un possible acord amb Jxsí i si això implica investir Artur Mas com a president o no. Podran escollir entre quatre opcions, dues a favor d'investir a Mas i dues que no. "Per motius tècnics, s'ha canviat el sistema de votació, que finalment es farà amb un comandament, cosa que permet reduir temps de recompte", ha detallat en un comunicat la CUP.

La primera de les opcions que podran escollir els militants de la CUP implica acceptar l'acord global amb JxSí i investir Artur Mas com a president. La segona rebutja la votació de Mas, deixa la porta oberta a seguir negociant el contingut d'un acord i contempla la possibilitat de noves eleccions si JxSí no presenta un nom alternatiu a l'actual president en funcions. La tercera de les possibilitats rebutja l'acord polític i el contingut del pacte, però optaria per facilitar la investidura d'Artur Mas amb l'objectiu d'evitar noves eleccions. L'última de les opcions passa per una negativa al consell de presidència encapçalat per Artur Mas i, per tant, a un acord global, però instaria a JxSí a què busqui suports més enllà de la CUP, tot assumint el risc que si no ho aconsegueix, es convocarien noves eleccions.

Els organitzadors de l'assemblea nacional han subratllat, en un comunicat, que el Teatre de La Passió "havia donat totes les facilitats per l'organització d'aquest acte i que reunia tots els requisits per acollir-la". Amb tot, ha assegurat que aquest espai "s'ha quedat petit davant el ritme d'inscripcions".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema