Ja ha arribat un dels dies més esperats de l'any: el Sorteig de Nadal! I per això volem convidar-te a viure la jornada de la Loteria de Nadal 2015 amb nosaltres.

A través del nostre

especial de la Loteria viuràs en directe tot el que esdevingui al Teatro Real de Madrid, on els nens de San Ildefonso es preparen per cantar els números premiats.

Des de casa, des del mòbil, des del teu tablet ... podràs saber al minut mitjançant el nostre especial tot el que passi durant el Sorteig. Els premis que es cantin, les imatges de la jornada, els vídeos dels guanyadors ...

A més, mitjançant el nostre comprovador de dècims sabràs a l'instant si has estat afortunat i quin premi has obtingut.

Aquest any, igual que ja va passar el 2014, els premis es podran cobrar a partir de les 18:00 hores del 22 de desembre. Recorda que aquells premis menors de 2.500 euros queden exempts de pagar el 20% a Hisenda. No obstant això, els altres cinc premis superiors sí que hauran de tributar aquest gravamen: de fet, els agraciats rebran els diners amb l'impost del 20% prèviament descomptat.

La Loteria de Nadal 2015 repartirà un total de 2.240 milions per tot el territori espanyol. El seu primer premi, conegut com la Grossa deixarà un total de 640 milions d'euros, uns 4 milions d'euros per sèrie (400.000 euros al dècim).

Les dades més significatives del Sorteig de Nadal

El Sorteig, que té una durada estimada de tres hores i mitja, es realitza pel sistema tradicional, un bombo per a números i un altre per a premis. Són 160 sèries, de 100.000 bitllets cadascuna, les que conformen la rifa nadalenca.

El total de l'emissió puja a tres mil dos-cents milions d'euros, convertint la cita en un dels Sortejos amb més solera i personalitat del món. En total es reparteixen 24.486.000 quatre-cents premis (24.486.400). El total que es destina a premis (70% de l'emissió), aconsegueix els 2.240 milions d'euros.

Tot està mesurat en el sorteig i calculat perquè no hi hagi trucs. Per exemple, els números estan gravats en les boles a làser perquè la pintura no influeixi en el seu pes i nombres com el 88.888 pesin més i tinguin més probabilitats de sortir.

En general, a la Grossa li agraden més els números parells, i hi ha algunes xifres més afortunades que d'altres. Fins ara, les comunitats autònomes més agraciades són Madrid, Andalusia i Catalunya, i les menys afortunades són la Rioja, Navarra i Canàries, tot i ser de les regions que més gasten en dècims comprats per Internet (54 euros, 55 i 52, respectivament).

Aquest 22 de desembre pot ser un dia històric per a moltes persones i per això, volem que no et perdis cap detall a través del nostre portal. Què la sort t'acompanyi!