-La família del nen que dimarts van trobar mort a un pis de Girona dormia i menjava al costat del llit on, des de feia més d'un mes, es trobava el cadàver del menor. El cos està en avançat estat de descomposició. A l'habitació on la policia va trobar el nen hi havia matalassos i fins i tot una taula.

La parella va ser traslladats al centre psiquiàtric de Salt (Girona), per si necessitaven atenció mental, i posteriorment van ser traslladats a la comissaria dels Mossos de Vista Alegre on romandran en fins que passen davant del jutge.

Els seus altres dos fills, de 12 i 14 anys, un nen i una nena, van rebre també atenció psicològica i van quedar sota la tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat.

Els investigadors creuen que la família hauria estat aquest temps convivint nit i dia amb el cos sense vida del petit, que es trobava dins un llit petit tapat amb una manta. Quan els mossos van arribar al pis, els pares van dir que el nen dormia per intentar que no els descobrissin. La parella està detinguda per homicidi imprudent. Està previst que els forenses facin l'autòpsia del cadàver dijous i que els pares declarin davant del jutge divendres.

El cas del menor trobat mort a un pis de Girona el dimarts ha obert nombroses incògnites que els investigadors tracten de resoldre. Segons fonts properes al cas, el petit feia més d'un mes que havia mort. Els pares tenien el cos dins un llit de petites dimensions, tapat amb una manta.

A causa del pas dels dies, el cos està en avançat estat de descomposició. Si aquest fet no fos prou colpidor, els investigadors han trobat al voltant del llit matalassos usats i fins i tot una taula. Això els fa pensar que la família podria haver estat tot aquest temps fent vida a l'entorn del cadàver: hi dormia, hi menjava i s'hi estava nit i dia.

La família va arribar a Girona fa aproximadament uns dos anys i es va instal·lar en un dúplex situat al quart pis del número 3 del carrer del carrer Joan Roca Pinet, del barri de Sant Pau.

Segons fonts pròximes a la investigació, el pare és enginyer i podria tenir alguna vinculació amb el consolat nord-americà

El matrimoni, de classe benestant, pagava uns 1.100 euros de lloguer al mes i, segons les mateixes fonts, els seus tres fills no estaven escolaritzats en cap centre educatiu de la capital gironina, sinó que donaven classes a través d'Internet, i només parlaven anglès .

Per algun motiu fins al moment desconegut, el setembre passat van deixar de pagar el lloguer a la propietària del pis, que va ser qui va descobrir aquest succés quan dimarts al migdia va ser fins a l'immoble per intentar cobrar els mesos endarrerits.

El cas es va destapar quan la propietària del pis va adreçar-se a l'immoble situat al número 3 del carrer Joan Roca i Pinet, al barri de Sant Pau- i la família no li va obrir la porta. La dona va escoltar uns crits forts i es va espantar. Per això, va alertar els mossos. Quan una primera patrulla va arribar a l'immoble, la família tampoc els va voler obrir la porta. Un cop a dins, van intentar esquivar la policia i van dir que el nen estava dormint. No obstant això, els agents van rastrejar la casa i van trobar-se amb el cos sense vida del petit, a dins del llit.

Els pares, una dona i un home de 38 i 39 anys i origen americà- van ser traslladats a la comissaria de Vistalegre on la policia els va prendre declaració. El pare també va respondre les preguntes del forense (sempre en anglès, ja que no parlen ni castellà ni català) des del mateix pis.

A la nit, els mossos van informar que quedaven detinguts per un delicte d'homicidi imprudent. El matrimoni té dos fills més, una nena i un nen adolescents. Segons els veïns, pràcticament no sortien de casa i ens els darrers tres mesos ningú els havia vist. Només havien vist en alguna ocasió el pare que, segons alguns testimonis, havia canviat d'actitud i havia deixat de relacionar-se amb els veïns i, fins i tot, els havia retirat la salutació. Els pares havien explicat als veïns que cap dels tres nens estava escolaritzat perquè seguien un sistema d'aprenentatge a través d'Internet.

Pendents dels exàmens psiquiàtrics i l'autòpsia

Està previst que els forenses examinin el cadàver del nen i li practiquin l'autòpsia dijous. També caldrà estar pendents dels resultats de les anàlisis de tòxics que es faran al cos del petit. Paral·lelament, es preveu que el divendres el jutge prengui declaració als pares.També serà clau conèixer els resultats de les pericials de valoració psiquiàtrica que s'han fet als pares. Dimarts a la nit, el matrimoni va ser sotmès a una valoració a l'Hospital de Salt per conèixer el seu estat mental. De moment, els altres dos fills de la parella estan sota tutela de la Direcció general d'atenció a la infància i l'adolescència.