La Policia Municipal de Girona ha enxampat un grup organitzat que es dedicava a xivar les respostes a persones que estaven fent l'examen teòric per treure's el carnet de conduir. Durant el matí del 15 de gener, la policia va rebre una trucada que alertava de la presència de quatre homes en un vehicle a la travessia del Carril. El denunciant informava que els homes estaven manipulant algun aparell amb cables. Una patrulla va anar fins al lloc indicat, va identificar els ocupants i van escorcollar el vehicle. Els agents van descobrir al cotxe estris i aparells que servien per donar les respostes a un aspirant que, en aquell moment, estava fent l'examen. La policia passarà tota la informació a la Guàrdia Civil perquè estirin el fil de la investigació.

Un cop van identificar-los els agents van adonar-se que tenien un sistema muntat per comunicar informació a una persona que no estava amb ells en aquell moments. Al mateix temps, dins el vehicle van trobar un paper de convocatòria d'examen de conduir a nom d'un cinquè home, absent en el moment de la intervenció policial.

Atesa la proximitat amb el centre d'exàmens, i sabent que la mateixa DGT tenia sospites d'un grup de persones que, de forma organitzada, facilitava les respostes dels exàmens a candidats que feien les proves, els policies van intervenir tot el material telemàtic que duien els quatre homes.Al mateix temps es va enviar una dotació al centre d'exàmens. Un cop acabada la prova, van comprovar que la persona que constava al document de convocatòria d'examen havia estat fent el test per aconseguir el permís de conduir.

Després de parlar amb ell, va reconèixer als policies que havia estat rebent les respostes a través d'un sistema de telefonia mòbil ocult a la roba i que estava en connivència amb els quatre ocupants del vehicle identificats a la travessia del Carril. Un cop recollit el testimoni de les persones implicades i comissats els estris, la Policia Municipal passarà tota la informació a la Guàrdia Civil perquè segueixin el fil de la investigació.