Albert Ballesta, número 19 a la llista de CiU en les passades eleccions municipals, serà el substitut de Carles Puigdemont a l'alcaldia de Girona, segons l'acord al qual s'ha arribat aquesta tarda després de la reunió del grup municipal de CiU. Diari de Girona va ser el primer mitjà que va informar sobre la possibilitat de que Ballesta finalment fos el candidat de consens a l'alcaldia de la ciutat.

La marxa de l'actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de l'alcaldia de Girona per assumir el seu nou càrrec havia provocat un embolic en l'elecció del seu substitut amb un debat creuat entre tres partits com són CDC, Demòcrates de Catalunya i Unió.

I els principals protagonistes eren els dos primers d'aquests partits, que es reparteixen les deu regidories de l'equip de govern.

L'actual alcaldessa en funcions, Isabel Muradàs, així com Eduard Berloso i Eva Palau van concórrer a les eleccions municipals en el marc de la federació que formaven CDC i Unió, però el procés sobiranista els va portar a passar-se posteriorment a les files de Demòcrates.

Muradàs va ocupar a les llistes el número dos en qualitat de representant d'Unió i la normativa la convertiria en substituta de Carles Puigdemont en cas que no es produeixi un acord entre les parts abans que expiri el termini legal de deu dies després de la renúncia dilluns passat de l'actual president de la Generalitat.

Puigdemont, per intentar arribar a un acord, avalava la proposta d'una persona fora de totes aquestes quinieles, ja que figurava en la posició dinou de CiU a les eleccions municipals, com és el responsable a Girona de la conselleria d'Interior, Albert Ballesta.

Aquesta solució, al final, ha estat la guanyadora i ha provocat la renúncia de tots els que figuraven a la llista de CiU entre el número onze i el dinou de Ballesta.