El primer secretari del PSC de Girona, Juli Fernández, ha anunciat la seva voluntat d'abandonar el partit en cas que el PSOE doni suport a un govern espanyol liderat pel PP, amb la qual cosa se suma al corrent d'opinió anunciat per la vicesecretària socialista Núria Parlón.

Fernández ha explicat a EFE que els barons de la seva formació que acceptarien el pacte amb els populars "no s'adonen que la política ha canviat".

"Molts militants es donarien de baixa" en cas de suport al PP, segons el també alcalde de Palafrugell, que ha reiterat el seu "total suport" al posicionament del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, contrari a un acord "amb o sense (Mariano) Rajoy".

Juli Fernández comparteix que es guardin les formes i que el partit més votat sigui el primer que intenti formar govern, "però si no ho aconsegueix el segon ha d'assumir el lideratge".

Fernández està convençut que un pacte d'esquerres seria "bo per a Catalunya", "perquè si no hi ha canvi a Madrid el tema d'aquí no es pot resoldre".

El primer secretari socialista de Girona assumeix que, "en cap cas, no es pot posar en debat la unitat d'Espanya, però sí assumir la singularitat de cada territori i temes que ja no poden ser tabú, perquè no es pot fer política contra allò obvi".

"Si Catalunya es vol sentir una nació, que no un Estat, no passa res", ha subratllat Juli Fernández, que ha recordat en aquest sentit que "Podem ha començat a dir que el referèndum no és una cosa imprescindible".

Qüestionat sobre el seu posicionament i el de Núria Parlon, Fernández ha explicat que "tot el PSC està bastant unit en aquest aspecte".

El primer secretari socialista s'ha referit també al nomenament d'Albert Ballesta com a nou alcalde de Girona i ha criticat el seu accés al càrrec malgrat que figuraven en el número dinou de la llista de CiU a les eleccions municipals.

"El que ha passat fa un flac favor a la política", ha indicat Juli Fernández, que considera que la gran perjudicada de tot el procés que ha acimat Ballesta és "la ciutat" i que, en ocasions, s'ha criticat el PSC per fer primàries, mentre que "altres fan nomenaments a dit".

Respecte al nomenament de l'antecessor d'Albert Ballesta, Carles Puigdemont, com a nou president de la Generalitat, Fernández entén que es tracta d'"una sortida cap endavant".

"CDC sabia que, si hi havia eleccions, ERC es presentaria per separat i guanyaria, així que ha estat la vencedora de tot aquest procés a haver guanyat temps, i els republicans i la CUP els grans perjudicats", ha conclòs l'alcalde de Palafrugell (Baix Empordà).