Els propietaris de l'establiment, l'Hotel Històric, van transmetre les molèsties inicialment a l'organisme gestor de l'edifici eclesiàstic, el Capítol de la Catedral, sense obtenir una resposta que els oferís solució.

Les queixes als diferents governs municipals tampoc no van prosperar fins que el fins fa poc alcalde de la ciutat i actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va mediar en l'assumpte i es va aplicar la normativa de sorolls en la via pública.

Aquesta decisió ha comportat que se silenciïn les campanes des de la mitjanit fins a les 06:45 hores i s'acabi així amb les protestes dels clients de l'hotel que, segons els seus propietaris, eren contínues i havien comportat fins i tot anul·lacions de nits reservades després de dormir una nit a l'establiment.

Puigdemont es va reunir diverses vegades amb els responsables de la catedral i els veïns i, després de comprovar que no es podia esmorteir el so per reduir el seu impacte nocturn, es va decidir aplicar l'ordenança de sorolls en la via pública.

Malgrat l'oposició del Capítol de la Catedral, que intentava mantenir una tradició, el passat dia de Reis va ser l'últim en què van sonar les campanes abans d'acatar la normativa.

Alguns veïns s'han mostrat contraris a la mesura adoptada, encara que altres temples han passat per situacions similars, un dels últims l'església del municipi de Begur, on l'any passat van deixar de donar-se els quarts i les hores en horari nocturn per les queixes dels clients d'un hotel.