Un jove de 22 anys ha mort aquest dimecres després de quedar malferit durant una baralla als afores d'una discoteca de Girona. Els fets van passar la matinada de diumenge. Quan els mossos van arribar al lloc van trobar-se el jove estès a terra inconscient i en estat greu. Els serveis d'emergències el van traslladar a l'hospital Josep Trueta on va ingressar en estat crític. L'home ha mort aquest dimecres. La policia va detenir dimarts dos implicats en la trifulga. Es tracta de dos veïns de Salt de 26 i 27 anys de nacionalitat marroquina.

Arran dels fets, l'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra va obrir una investigació i no descarten noves detencions. Els dos arrestats estan pendents de passar a disposició judicial. La baralla que ha acabat amb la mort del jove va ser la matinada del diumenge 31 de gener. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís cap a dos quarts de sis alertant d'una baralla als afores de la discoteca Caribbean, situada al Mas Xirgu de Girona. Quan els agents van arribar al lloc dels fets, van trobar un jove estès a terra inconscient i en estat greu.

Els serveis mèdics el van traslladar a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va quedar ingressat en estat crític com a resultat d'un cop fort al cap que va rebre durant la trifulga. Aquest dimecres, però, el jove ha mort a l'hospital després de no poder superar les ferides. La víctima no presentava cap ferida d'arma blanca ni de tret. L'autòpsia que li faran a l'Institut de Medicina Legal de Girona en les properes hores aportarà més detalls sobre les causes de la mort.

Arran de la baralla, l'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra va obrir una investigació. Dimarts mateix van detenir dos homes per la seva participació en la trifulga. Són dos veïns de Salt (Gironès) de 26 i 27 anys i de nacionalitat marroquina. Els joves estan pendents de passar a disposició judicial, ara com a suposats autors d'un delicte d'homicidi. Els mossos no descarten més detencions.

No és el primer cop

L'exterior de la discoteca Caribbean ja va ser l'escenari d'una baralla mortal el febrer del 2012. Un home va morir d'un cop de puny "brutal i directe" a la zona del nas. El cas ja s'ha jutjat i l'Audiència de Girona va condemnar l'autor del cop a 3 anys i 6 mesos de presó per un delicte de lesions en concurs ideal amb un delicte d'homicidi imprudent. Aleshores, la patronal de l'oci nocturn Fecasarm es va personar com a acusació popular del cas.

El seu secretari general, Joaquim Boada, ha anunciat que en aquesta ocasió ho tornaran a fer per consideren que baralles d'aquest tipus perjudiquen la imatge del sector. Boada ha detallat que condemnen els fets i que l'objectiu és assegurar que els possibles autors del crim rebi la màxima condemna possible.