L'Ajuntament de Girona ha recollit 1.744 tones de deixalles a la zona de les Pedreres on va haver-hi l'incendi de l'any passat. En total, es tracta d'unes 27 hectàrees que han netejat les brigades municipals, empreses del tercer sector i els propis veïns a través de plans d'ocupació. A més de recollir les deixalles, també s'ha esponjat la zona -per tal que els bombers puguin actuar millor en cas d'incendi- i s'hi han fet actuacions mediambientals.

El consistori està treballant intensament aquest hivern per evitar que incendis com el de les Pedreres es repeteixin aquest estiu. A banda de netejar la zona de les Pedreres, també està netejant la zona boscosa propera al grup Sant Daniel i Font de la Pólvora, darrera del cementiri, on freqüentment es produeixen incendis. Tal com va aprovar el ple, la franja de protecció antiincendis ha de ser de 30 metres, i els particulars també hi hauran de col·laborar.

Finalment, Girona també ha hagut de netejar, a petició dels Bombers, una zona d'unes set hectàrees que connecta les Pedreres amb les Gavarres, per tal d'evitar que, en cas d'incendi, pugui expandir-se cap al massís.