L'Ajuntament de Girona ha recollit 1.744 tones de deixalles al netejar la zona de sòl públic de les Pedreres on es va produir l'incendi de l'estiu passat. En total, es tracta d'unes 27 hectàrees que han netejat les brigades municipals, empreses del tercer sector i els propis veïns a través de plans d'ocupació. A més de recollir les deixalles, també s'ha esponjat la zona -per tal que els bombers puguin actuar millor en cas d'incendi- i s'hi han fet actuacions mediambientals.

El consistori està treballant intensament aquest hivern per evitar que incendis com el de les Pedreres es repeteixin aquest estiu. A banda de netejar la zona de les Pedreres, també està netejant la zona boscosa propera al grup Sant Daniel i Font de la Pólvora, darrera del cementiri, on molt sovint es produeixen incendis. Tal com va aprovar el ple, la franja de protecció antiincendis ha de ser de 30 metres (la llei n'assenyala 25, però Girona va decidir ampliar-la). Els particulars també hi hauran de col·laborar.

D'altra banda, Girona també ha hagut de netejar, a petició dels Bombers, una zona d'unes set hectàrees que connecta les Pedreres amb les Gavarres, per tal d'evitar que, en cas que es produeixi un nou foc forestal, pugui expandir-se cap al massís.

Entre la vegetació que s'està retirant hi ha, sobretot, el pi blanc, que crema molt ràpidament. Per això, algunes zones s'estan "aclarint" i procurant que els arbres no es toquin els uns amb els altres.

El regidor de Sostenibilitat, Carles Ribas (CiU), ha recordat que "la prevenció comença a l'hivern" i que aquesta és la neteja més profunda que s'ha fet mai a la zona. Per això, agraeix la tasca dels serveis municipals. També espera que aquesta actuació serveixi com a sensibilització de la ciutadania per evitar nous incendis.