El bisbe de Girona, Francesc Pardo, reconeix que li sap greu que les campanes de la Catedral hagin deixat de tocar de nit però assegura que han de «donar exemple» i complir les lleis. Pardo assegura que si els veïns impulsen un procés de participació ciutadana ho veuran amb bons ulls, i apunta que han acatat el requeriment del consistori per evitar una sentència que fos més restrictiva en els horaris.

Segons el bisbe, han acatat la decisió per no anar als jutjats. Pardo va explicar que així s'estalvien portar el cas a la justícia i arriscar-se a acabar amb una sentència encara més restrictiva. A nivell personal, però, el bisbe no va amagar el seu disgust. «Hem estat negociant i hem aguantat fins que hem pogut, però hem de donar exemple i complir les lleis», va admetre. No obstant això, va indicar que han acordat amb l'ajuntament que en casos de celebracions religioses les campanes seguiran sonant de nit.

Per la seva banda, el conseller de Cultura, Santi Vila, va considerar que el so de les campanes forma part del «patrimoni immoble i sonor» del país. Vila va apuntar que les normatives de sorolls són «cada cop més exigents» i va dir que hi ha qüestions que potser caldria revisar. Per això, confia que «l'esperit gironí» sabrà trobar un «equilibri per conciliar pacíficament tots els interessos». «Entenem que es busqui el confort dels visitants però seria important fer notar que allò que fa atractiu Girona és que ha sabut conservar tot el patrimoni; el so de les campanes també és cultura i patrimoni», va declarar.