L'alcalde de Girona, Albert Ballesta, tal i com va avançar Diari de Girona, que no representarà una despesa afegida a les arques municipals gràcies a altres retallades, ja que el seu antecessor i actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, cobrava com a diputat del Parlament.

L'arribada del nou alcalde suposa una remodelació de l'organització que té com a principal novetat l'estructuració de l'ajuntament en set àrees de gestió, una més de les que hi havia fins ara, i ha comportat diversos canvis, com per exemple quant als càrrecs de confiança, desapareixen la figura del gerent i del coordinador d'Arts Escèniques.

Els canvis, presentats aquesta tarda, es portaran a un ple extraordinari que se celebrarà divendres a la tarda perquè siguin aprovats en el plenari.

Amb la reestructuració proposta, s'elimina el càrrec de gerent, segons Ballesta, "perquè hi ha hagut canvis, abans no hi havia un alcalde que es dediqués el 100% a la ciutat".

Abans hi havia vuit assessors, però que amb la marxa d'un d'ells s'aconsegueix un estalvi de 54.000 euros, més el pas del gerent a assessor, cosa que representa en retribucions un estalvi de 18.960 euros, que sumats als 28.000 euros que cobrava Puigdemont per dietes, suposa un estalvi d'uns 101.000 euros.

Una vegada restat el sou de Ballesta de 75.000 euros, encara queda un benefici per a l'ajuntament de 26.000 euros.

Com que CDC està en minoria, amb 10 regidors davant total de 25, necessitarà del suport d'algun dels altres grups municipals en l'oposició per poder aprovar algunes de les modificacions propostes.

Sostenibilitat -fins ara inclosa dins de l'Àrea d'Hisenda i Sostenibilitat- se suma a Alcaldia; Ciutadania; Urbanisme i Activitats; Hisenda i Règim Interior -que canvia la denominació-; Promoció i Ocupació; Seguretat, Mobilitat i Via Pública; i Serveis a les Persones.

El nou cartipàs incorpora també la figura de la Vicealcaldia, que es correspon en funcions amb la de la primera tinència d'alcaldia, i tal com ha explicat l'alcalde Albert Ballesta, només representa "un canvi de denominació".

El tinent d'alcalde de l'Àrea de Serveis a les Persones, Eduard Berloso, serà nomenat vicealcalde, i exercirà de primer tinent d'alcalde.

La segona tinenta d'alcalde seguirà sent Marta Madrenas; la tercera, Gloria Plana; i la quarta, M. Àngels Planas. Isabel Muradàs que era la primera tinent d'alcalde amb Carles Puigdemont, passarà a ser cinquena tinent d'alcalde, precedint a Joan Alcalá (sisè tinent d'alcalde) i Carles Ribas (setè tinent d'alcalde).

Se suprimiran, a més, les figures dels regidors adjunts a l'alcaldia, que fins ara ocupaven Isabel Muradàs, Marta Madrenas i Gloria Plana, i es crearan les figures del regidor delegat de Cultura, càrrec que ocuparà Carles Ribas, i de la regidora delegada de Turisme, que recaurà sobre Gloria Plana.