Les campanes de la Catedral de Girona tornar a tocar «en breu». L´Ajuntament de Girona ha informat avui que utilitzarà l´article 17 de la llei de culte de la Generalitat de l´any 2009 que contradiu una llei anterior de protecció acústica de l´any 2002 que no permetria el to de les campanes per excés de decibels. Literalment, l´article en què es basa l´Ajuntament exposa que «queden excloses de les condicions de protecció acústica les campanes en els centres de culte, atesos els usos que els han estat atribuïts tradicionalment».

L´Ajuntament havia demanat al Capítol de la Catedral que silenciés les campanes en funció de la llei de protecció acústica del 2002 on s´indicava que «els centres de culte han de complir amb les disposicions de la legislació de protecció contra la contaminació acústica. Les limitacions acústiques dels centres de cultes es regulen per reglament». Després de les queixes de l´hotel Històric, tècnics del consistori havien decretat que el so de les campanes sobrepassava en 14 decibels el màxim permès a la nit, de 40 decibels. Per això i per evitar que l´establiment turístic portés el cas als jutjats, el Capítol va decidir silenciar les campanes a la nit. Ningú va tenir en compte la llei de culte que ara s'ha rescatat.

L'hotel volia que les campanes se silenciessin de les deu de la nit a les nou del matí i finalment ha estat de les dotze de la mitja nit fins a les 06:45 del matí, després de la mediació de l'Ajuntament.

L´alcalde, Albert Ballesta, va explicar que avui mateix signarà un decret on demana i autoritza el Capítol de la Catedral a tornar a fer sonar les campanes a les hores en punt i als quarts. Només caldrà reprogramar el sistema dels tocs de les campanes per tal que els gironins tornin a sentir el seu so a les nits. Sobre la possibilitat que els responsables de l´hotel acabin portant el cas als jutjats, va exposar que tenen el seu dret a fer-ho. De la mateixa manera, Ballesta va indicar que modificaran l´ordenança municipal de sorolls de l´any 2013 per adaptar-lo a a aquesta llei de culte.