L'alcalde de Girona, Albert Ballesta, ha suspès el ple extraordinari que s'havia de celebrar aquesta tarda perquè no tenia el suport de cap grup municipal en el punt de l'ordre del dia que tractava sobre el seu sou, de 75.000 euros, una xifra que va avançar Diari de Girona. El batlle ha celebrat la junta de portaveus aquest matí i ha vist d'immediat que cap partit li donaria suport i que, per tant, no s'aprovaria.

Llavors ha decidit suspendre el ple, que s'havia de celebrat a les cinc de la tarda. En aquest ple també s'havia d'aprovar la reorganització del 'equip de govern, amb Carles Ribas assumint la regidoria e Cultura i Glòria Plana la regidoria de Turisme.

També la desaparició de la figura del gerent, fent que Albert Riera passés a ser un nou assessor, amb el nom de comissariat de Cultura, Comunicació i Transparència. Alguns d'aquests canvis tampoc tenien el suport de cap grup polític, a banda de l'equip de govern de CiU, en considerar que els sous dels càrrecs de confiança és excessiu. Cada assessor cobra 54.000 euros i n'hi ha set. També recentment, un informe del nou secretari municipal ha posat en dubte la justificació de la figura dels assessors i els càrrecs de confiança a l'Ajuntament, tal com va publicar aquest diari el dijous.

Ara s'haurà de convocar un nou ple extraordinari, abans de l'ordinari, el 14 de març. S'haurà de veure quina nova proposta farà Ballesta per convèncer l'oposició.