Entomo una nova responsabilitat dins del govern de la ciutat amb molta il·lusió davant del gran repte que representa. Girona és, en essència, cultura. Els darrers 4 anys la ciutat ha viscut una autèntica revolució cultural que ens ha situat en el focus nacional i internacional. Aquest fet ha sigut possible gràcies a una forta aposta per la cultura d'alta qualitat, per la innovació, la creació d'experiències úniques i irrepetibles, junt amb la promoció de la cultura de base.

Defensar i treballar per la cultura implica l'obligació i la responsabilitat de respectar sense apriorismes qualsevol creació individual o col·lectiva. L'expressió lliure d'un sentiment interior o l'expressió lliure d'una manera de pensar col·lectiva és, sense cap mena de dubte, un pilar fonamental d'enriquiment social. La cultura en tot el seu ampli espectre ha de ser una sana provocació i sacsejada emocional i intel·lectual de la persona i la societat que l'observa, que en gaudeix i a voltes li genera rebuig. És gràcies a l'impacte rebut que brolla la necessitat reflexiva envers l'obra o treball i inevitablement atorga el substrat que ens ha permès evolucionar i tenir l'excels patrimoni del que avui gaudim. És, en definitiva, un regal que ens permet créixer com a societat.

Treballar i gaudir de l'oportunitat de poder gestionar i ajudar a obrir a la societat la caixa de les creacions genera un gran orgull i a l'hora el lícit vertigen de la responsabilitat. Tractar una qüestió tant subjectiva com són els sentiments i les emocions no és senzill, però és un repte que il·lusiona. Col·laborar en el redescobrir, o en el descobrir vells i nous impactes ?crea?tius, han d'anar necessàriament i obligatòriament lligat amb l'afany de fer de la cultura l'eix vertebrador del creixement individual i col·lectiu. Amb tot, cal defugir de la utilització de la cultura. La llibertat de pensament i de creació es fonamenta en la preservació de l'esperit creatiu, reflexiu i de diàleg que aquesta genera. Girona és i ha de ser creativa. Aquesta petita gran ciutat traspua cultura i és això que ens fa diferents, incòmodes i avantatjats.

Els darrers anys hem reivindicat Girona com a capital cultural del país i la cultura com a nou motor econòmic capaç d'atraure un turisme sostenible i d'alta qualitat. Ara ja hem superat aquesta fita i la següent no és altra que la consolidació d'aquesta conquesta col·lectiva tot posicionant la ciutat en la bella simbiosi entre cultura, patrimoni i projecció exterior. I ho farem amb projectes tan engrescadors, complicats i alhora emocionants com la candidatura de la ciutat com a Patrimoni de la UNESCO, la posada en funcionament del Museu d'Art Modern i Contemporani a la Casa Pastors o la consolidació definitiva i la seva expansió dels dos grans segells: El Club Girona Cultura i Ciutat de Festivals. Volem aplicar una nova visió de la cultura a través d'unes línies estratègiques basades en l'accés universal, la creació de nous públics, la creació de riquesa a través del foment de les empreses culturals així com la cultura de proximitat amb el projecte d'Ateneus Culturals tots aquells projectes destacats del Pla de Govern 2015-2019. El camí iniciat ha sigut exponencial, però ara cal donar-li l'estabilitat i la dimensió humana que tota gran ciutat cultural europea ha assolit per així mantenir la flama de l'avantguarda permanentment encesa.