24 de febrer de 2016
24.02.2016

El judici per la contractació de vuit càrrecs de confiança a l'Ajuntament ja té data

El contenciós administratiu interposat per la CUP contra el consistori de Girona arribarà als tribunals el 5 d'abril

24.02.2016 | 16:14

El recurs contenciós administratiu que la CUP va interposar contra l'Ajuntament de Girona per la contractació de vuit persones eventuals com a càrrecs de confiança per dur a terme tasques directives arribarà a judici el pròxim 5 d'abril. Es va presentar l'octubre de l'any passat al jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona que el va admetre a tràmit.

La formació diu que aquests llocs de treball no es poden cobrir "a dit" sinó que s'ha de fer a través de concursos públics tal i com estableix la llei. Per altra banda, la formació ha incorporat nova documentació a la causa, incloent el recent informe del secretari municipal on es qüestiona la idoneïtat de la seva contractació. La CUP de Girona ha anunciat a través d'un comunicat que ja hi ha data fixada pel recurs contenciós administratiu que va presentar contra l'Ajuntament de Girona per la designació de vuit càrrecs de confiança per dur a terme tasques directives. Serà el 5 d'abril.

A més a més, la formació informa que ha aportat nova documentació al cas. Es tracta del recent informe del secretari municipal on es qüestiona la idoneïtat de la seva contractació. Així mateix, la formació ha hagut de modificar el document perquè els càrrecs de confiança esmentats van ser signats de nou per l'actual alcalde, Albert Ballesta, després de la marxa de Carles Puigdemont, i per tant calia actualitzar-ho. Segons la portaveu del grup, Laia Pèlach, aquests vuit llocs de treball "no poden cobrir-se amb personal eventual perquè fan funcions clarament directives" i recorda que l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP) diferencia de manera molt clara el personal eventual del personal directiu, que s'ha de designar a través de procediments que garanteixin la publicitat i la lliure concurrència.

La portaveu de la CUP a Girona subratlla que "cal un respecte escrupolós" per l'estructura administrativa de l'Ajuntament i els seus processos de contractació i recorda que són "males pràctiques" que s'han de "combatre" perquè estan "tristament arrelades pels partits del règim" que "utilitzen" les administracions com "empreses i agències de col·locació al servei dels seus interessos".Des del partit, recorden que l'eliminació dels càrrecs nomenats a dit per part de l'equip de govern és una demanda històrica de la CUP a l'Ajuntament de Girona, i ha estat un dels principals motius de divergència amb CiU a l'hora de buscar punts d'acord en qüestions com el cartipàs o els pressupostos anuals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook