Durant l'any 2014 a Girona s'han efectuat un total de 25 serveis funeraris considerats com de "beneficiència" i, l'any 2015, un total de 23 relacionats amb manca o insuficiència de mitjans econòmics. Són unes dades que emergeixen enmig del debat sobre els preus dels serveis funeraris. El 2013 van ser 26 enterraments.

Aquests enterraments són assumits per l'empresa adjudicatària, el grup Mémora Servicios Funerarios, després d'un informe que justifica la impossibilitat de pagar de cap persona de l'entorn del difunt. Són principalment, criteris econòmics. De fet, els articles 17, 18 i 19 de l'Ordenança general sobre la prestació dels serveis funeraris a Girona, descriuen "l'obligació de garantir l'accés als serveis funeraris" i el "principi d'universalitat".

En aquest sentit, segons ha informat el consistori gironí, els Serveis Socials municipals han informat de la necessitat de prestar els serveis funeraris amb caràcter gratuït en tres ocasions l'any 2014 i en cinc ocasions l'any 2015. La resta de serveis ha vingut determinada per d'altres informes socials emesos per entitats diferents de l'Ajuntament, com ara hospitals, residències geriàtriques, o consorcis de Benestar Social, entre altres. Les dades dels darrers tres anys són més elevades que en anys anteriors. L'any 2010 havien estat 16 enterraments. L'any següent van ser 17 enterraments, una xifra idèntica a la de l'any 2012.

Els serveis funeraris realitzats a les persones difuntes prestats gratuïtament són la recollida del difunt, el condicionament sanitari bàsic, enferetrament, el servei de cerimònia de comiat i el trasllat al cementiri.

El cost mínim aproximat per a cada servei funerari assumit per l'empresa Mémora Servicios Funerarios és de 1.582,76 euros, IVA inclòs, tal i com es descriu en el catàleg de prestacions per a l'any 2015. D'altra banda, l'Ajuntament disposa de nínxols en els cementiris municipals a aquests efectes, i es troben situats a la sisena fila, amb un cost per l'Ajuntament de 168,35 euros, que és l'import de la taxa de concessió de dret funerari, d'acord amb les ordenances fiscals.