L'alcalde de Girona, Albert Ballesta (CiU), ha assegurat que plega "trist i decebut" i ha acusat el principal partit de l'oposició, ERC-MES, de desgastar-lo per "demagògia i populisme". "Pensar que només em moc només per un salari és molt injust, és decebedor que hi hagi gent a la política que encengui la flama del populisme per aconseguir redits a curt termini", ha manifestat.

Ballesta ha reconegut que aquestes setmanes li han passat factura a nivell personal i que s'ha trobat molt sol. "Vaig decidir fer el pas endavant en unes condicions inèdites i em semblava que hi trobaria més gent, però m'equivocava ", ha lamentat. Ballesta ha assegurat que el pacte amb els republicans ha estat impossible i que s'ha decantat pel PSC per "garantir estabilitat" a la ciutat. "El PSC ha assumit una responsabilitat molt alta en benefici dels gironins", ha defensat.

Ballesta plega i Madrenas serà l'alcaldessa

Albert Ballesta plega d'alcalde de Girona. Aquest dimarts al matí ha comunicat la decisió als seus regidors.

L'actual segona tinent d'alcalde i responsable de l'àrea d'urbanisme, Marta Madrenas, assumirà l'alcaldia de Girona en substitució de Ballesta. Madrenas ja era una de les candidates a encapçalar el govern municipal durant el relleu de Carles Puigdemont.

L'acord també comportaria que el PSC podria entrar al govern municipal per donar major estabilitat a la gestió del consistori. PSC i CiU tindrien 14 regidors i arribarien a la majoria absoluta.

D´aquesta manera, Ballesta haurà passat menys de dos mesos a l'alcaldia, a la que va arribar per substituir Carles Puigdemont, que a principis de gener va assumir la presidència de la Generalitat.

D'ençà que va accedir a l'alcaldia, la seva gestió s'ha vist envoltada de polèmica. Divuit persones van haver de renunciar perquè ell -número 19 de la candidatura- fos alcalde, va haver de prometre dues vegades el càrrec perquè es va equivocar i no ha trobat socis que li aprovin el seu sou. Fins i tot va intentar un pacte amb PPC i C's que a darrera hora es va desfer.

El PSC, nou soci al govern de Girona

Durant moltes setmanes s'havia especulat amb l'opció que ERC entrés com a soci de govern de CiU a la capital gironina. De fet, ja durant l'era Puigdemont, l'equip de govern municipal tenia com a soci prioritari els republicans, amb qui havia tancat un pacte d'estabilitat per aprovar-li pressupostos i ordenances. En canvi, les negociacions s'han anat complicant fins arribar al punt que la mateixa portaveu d'ERC, Maria Mercè Roca, ha tancat definitivament la porta a un acord.

La sortida de Ballesta té una altra conseqüència. CiU i PSC haurien tancat un pacte perquè els quatre regidors socialistes s'incorporin a l'equip de govern. Aquesta fórmula garantiria la majoria absoluta al ple, amb 14 regidors.

Ballesta no només renunciarà a ser alcalde sinó que també abandonarà l'acta de regidor. Això suposarà que el primer candidat per ocupar la vacant que deixa al ple serà el número 20 de candidatura, Narcís Sastre, que actualment és el coordinador de l'àrea de Sostenibilitat. Hi va entrar com a càrrec de confiança després de les eleccions del maig.