L´empresa adjudicatària de l´obra de la Central del Molí ha manifestat la intenció d´abandonar l´execució de l´obra El 8 de gener del 2016 l´Ajuntament de Girona va adjudicar les obres de rehabilitació de l´edifici de la Central del Molí a l´empresa Actia Iniciativas SL per un preu de 874.357´53 euros (IVA inclòs) i amb un termini d´execució de 6 mesos. La firma va començar l'1 de març els treballs.

Ara, l´empresa adjudicatària ha manifestat al consistori la intenció de resoldre el contracte per motius de caire empresarial, aliens a l´execució d´aquesta obra. Suposadament, es tractaria de problemes econòmics. Arran d´aquesta situació, l´Ajuntament de Girona està estudiant la repercussió d´aquesta circumstància, especialment pel que fa a l´allargament dels terminis previstos, ja que ara s'haurà de tornar a obrir un concurs públic per adjudicar l'obra.

El projecte de rehabilitació de la Central del Molí inclou la reforma i rehabilitació de l'edifici, situat al número 13 del carrer Santa Clara, propietat de l'Ajuntament de Girona. La proposta preveu adequar els accessos, les comunicacions verticals (ascensors i escales), la primera i la segona planta per acollir-hi un casal o espai cívic per a la gent gran del Barri Vell i de la zona del Mercadal. El nou equipament municipal comptarà amb una sala de reunions, una sala polivalent, cuina i diferents espais per les activitats que s´hi puguin dur a terme. En una segona fase, es realitzarà l´execució d´obres de l´entresol, a on se situaran oficines municipals.

Fa uns dies, l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, va interessar-se pels treballs en una visita a Girona.