Salt ha estat una de les primeres ciutats catalanes que ha acollit una processó per commemorar la celebració del Baisakhi, una de les festivitats més importants del calendari sikh. El Baisakhi commemora la creació del khalsa, un orde religiós que agrupa tots els sikhs que han dut a terme la cerimònia d´iniciació amritsanskar.

Els sikhs que són membres del khalsa es poden reconèixer fàcilment perquè llueixen cinc elements que els distingeixen, coneguts com les cinc kas. Es tracta de kes (el cabell i la barba sense tallar), kanga (una pinta de fusta), kachera (un tipus específic de roba interior), kara (un braçalet d´acer) i kirpan (una navalla).

Per celebrar aquesta festa, és habitual que els sikhs treguin en processó Guru Grant Sahib, el seu llibre sagrat. Durant aquests actes, també s´acostuma a repartir menjar a tothom qui ho desitja i es fan demostracions d´arts marcials típiques del Panjab (Índia). El 24 d'abril Entre d´altres, estan previstes processons a Salt (10 d´abril), Barcelona (24 d´abril) i Olot (24 d´abril).