La Mancomunitat de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla ha reclamat a l'Ajuntament de Girona tenir un mateix regidor com fins ara, i no dos de diferents com ha establert el nou cartipàs. En un escrit, la Mancomunitat considera que el nou equip de govern ha fet un «repartiment tacticista», ja que Santa Eugènia serà responsabilitat del regidor Narcís Sastre (CiU) i Can Gibert recaurà en Sílvia Paneque (PSC). La Mancomunitat es mostra «indignada» per la «divisió d'un territori històric i consolidat per la voluntat i esforç dels seus ciutadans i entitats».

Els representants dels dos barris creuen que, amb aquest repartiment, l'Ajuntament trencarà «la idea i les dinàmiques» de la Mancomunitat, que ha vetllat per una acció conjunta dels dos barris. Segons recorden, els veïns de Santa Eugènia i Can Gibert no només comparteixen escoles, biblioteca, equipaments esportius i equipaments sanitaris, sinó que les entitats treballen de forma «agermanada» per tal de «sumar». Per això, lamenten que el nou equip de govern vulgui «trencar amb dècades, documents, webs, història, coordinació veïnal i institucional, esforços poulars per sumar i no dividir».

Treballar de forma coordinada

L'equip de govern, per la seva banda, ha justificat la decisió argumentat que aquests dos barris compten amb una alta densitat de població i per tant dos regidors podran atendre millor les seves necessitats. De tota manera, Paneque va garantir que treballaran de forma totalment coordinada amb Sastre i va considerar que el nou Centre de Distribució d'Aliments i l'equipament de Joventut que s'han d'obrir properament suposaran una bona millora per als dos barris.