Girona vol aconseguir que HBO torni a la ciutat a rodar els capítols de la setena temporada. de 'Joc de trons' El regidor de Cultura, Carles Ribas, ha reconegut que hi ha una negociació oberta però també ha remarcat que s'ha de dur "amb prudència i silenci". L'ajuntament s'ha ofert a la productora i els garanteix que tindran un "tracte exquisit" si tornen a apostar per la ciutat. De moment, però, no hi ha cap acord tancat. "No podem crear falses expectatives, no hi ha res acordat ni signat amb HBO", ha dit Ribas. No obstant això, reconeix que seria molt positiu per a Girona tornar a ser plató de l'exitosa sèrie i apunta que tant la productora com els actors van quedar "molt contents" l'estiu passat. A més, creu que la ciutat s'ha bolcat amb la sèrie i que, mostra d'això, és la gran afluència de gent per aconseguir entrades per veure l'estrena de la sisena temporada el proper dia 25 d'abril al Teatre Municipal.

Girona no amaga la seva intenció de tornar a tenir la productora HBO a la ciutat per rodar la nova temporada de 'Joc de Trons'. El regidor de Cultura, Carles Ribas, diu que estan en negociacions i que ja els han expressat la seva intenció de posar-ho fàcil si tornen a apostar per Girona. "Estem parlant i els hem dit que estem predisposats, que volem col·laborar i que tindrien un tracte exquisit com el que van tenir l'estiu passat", ha explicat.

Ara bé, més enllà d'expressar-los la seva voluntat, l'ajuntament no té res concretat. El regidor ha assenyalat que no es poden crear "falses expectatives" i que, de moment, no hi ha res signat ni acordat amb HBO. A més, afegeix que les negociacions s'han de dur amb "prudència i silenci" i que no només treballen pensant en 'Joc de Trons', sinó que la seva voluntat és atraure d'altres rodatges perquè aposten per situar la ciutat com un "veritable plató".

"Girona s'ha bolcat amb la sèrie"

El regidor també considera que juga a favor de Girona el tracte que van tenir els equips durant el rodatge de la sisena temporada, que es va fer al Barri Vell de la ciutat l'estiu passat. "La productora va quedar molt contenta i també els actors i això és important", ha detallat. Segons Ribas, la ciutat "s'ha bolcat" amb la sèrie. "Això és positiu per Girona, estem fent les passes adequades i HBO veu que la gent de Girona s'ha bolcat amb la sèrie i hi ha cregut", ha manifestat.

Prova d'això, és que dijous es va col·lapsar el sistema de distribució d'invitacions per assistir a l'estrena del primer capítol de la sisena temporada, que es projectarà dilluns 25 d'abril al Teatre Municipal de Girona. A causa de la gran demanda, l'ajuntament i Movistar+ han acordat un segon passi, aquella mateixa nit, per donar resposta a totes les peticions. A més, durant dos dies, es situarà el tron del set regnes al mateix teatre, perquè tothom es pugui fer fotografies amb una de les icones de la sèrie.

Girona també vol treure rendiment turístic a aquest esdeveniment. Per això, està esperant que s'emetin els deu capítols de la sisena temporada per presentar diversos productes turístics que portin seguidors de la sèrie a Girona, atrets per l'interès de visitar els llocs on s'ha rodat la producció.