La biblioteca Carles Rahola de Girona acollirà aquest divendres per primera vegada una campanya de donació de sang coincidint amb Sant Jordi. Amb l'eslògan «La sang del drac va fer llegenda», el Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha posat una campanya de donació de sang en biblioteques d'arreu del país entre el 18 i el 23 d'abril i aquesta és la primera vegada que s'hi suma un equipament gironí. Tot aquell que doni sang aquell dia -es podrà donar sang de 5 a 8 del vespre- rebrà com agraïment pel seu gest una rosa i un recull de poemes de Màrius Torres, poeta protagonista de l'exposició Abisme de Llum que està instal·lada a la sala d'exposicions de la biblioteca.

Durant aquella tarda, a més la campanya anirà acompanyada d'activitats culturals. L'escriptora gironina Maria Mercè Roca signarà llibres durant la tarda i compartirà la jornada amb els donants de sang. A les 6, a la sala de Primeres lectures, es farà l'activitat «Té... T'estimo!», un taller de lectura i creació de contes familiar. Els Superherois de la sang també tindran el seu espai, amb una lectura de la història que explica com dos vailets van convertir-se en superherois ajudant a aconseguir sang per als malalts ingressats als hospitals.

Els més petits també gaudiran d'una lectura compartida familiar d'una selecció d'àlbums il·lustrats amb molt poca o gens de lletra. Tots els nens i nenes que participin del taller rebran un conte i la mateixa activitat es repetirà el dissabte 23 a les 11:30.

Arreu de Catalunya

A més de la de Girona, a la campanya hi participaran deu equipaments de Barcelona, els de Reus i Sant Joan Despí, que posaran de manifest la relació simbòlica entre la història de Sant Jordi i la donació de sang per a convidar els ciutadans a participar en la campanya. A canvi del seu gest altruista, els donants rebran un llibre i una rosa.

Aquesta cita, que enguany arriba a la seva quarta edició, comptarà amb la participació d'escriptors i editorials. Les editorials Plataforma Editorial, Ediciones B, Edicions 62, Planeta Edebe, Arcadia, Meteora, Editorial Hispano Arabe i Sandra Bruna obsequiaran els donants amb llibres, mentre que autors com David Nel·lo, Roger Pastor, Màrius Serra o Genís Sinca, entre altres escriptors, s'estan implicant en la campanya, dinamitzant-la a través de les xarxes socials i acompanyant els donants a les col·lectes.