L'estrena de la sisena temporada de Joc de trons es va convertir ahir en l'esdeveniment de l'any a Girona. Un total de 1.140 persones van assistir a les dues projeccions que es van fer al Teatre Municipal i 700 seguidors de la sèrie van aconseguir fotografiar-se asseguts a la rèplica del Tron de Ferro. A més, la decoració de l'Ajuntament, l'espectacle medieval de Drakònia i el mercat de la plaça del Pallol van contribuir a mantenir un ambient festiu des de primera hora del matí, quan Carles Puigdemont va assistir al programa especial d'El Món a RAC1 que Jordi Basté va fer des del mateix teatre.

«El mur» que ocupava la façana del consistori va donar la benvinguda als centenars de persones que al llarg de tot el dia es van acostar fins a la plaça del Vi per viure l'ambient de Joc de trons. La majoria eren de Girona i rodalies, tot i que també van venir visitants de la resta de Catalunya i fins i tot un grup d'Oviedo que havien fet d'extres i que, malgrat no tenir entrada per a la projecció, van sumar-se a la festa. A l'entrada del consistori, un «caminant blanc» donava la benvinguda als visitants, que també van trobar amb un photocall i una «biblioteca de cares» amb els principals protagonistes de la sèrie. La principal atracció, tanmateix, va ser el Tron de Ferro on la gent es va poder fer fotos. L'èxit va ser tan gran que, malgrat que l'horari d'obertura era fins a les vuit del vespre, a tres quarts de set ja van haver de tallar l'accés perquè la cua era massa llarga. Alguns seguidors de la sèrie van quedar decepcionats, però avui tindran l'oportunitat de tornar-hi. El regidor de Cultura, Carles Ribas, va admetre que la cua del tron avançava amb lentitud i va assegurar que intentaran «millorar». A més, va recordar que el seient tornarà a Girona al mes de maig, durant l'exposició Girona Plató a la Casa Pastors. Ribas es va mostrar satisfet amb la gran afluència de gent i va assegurar que entre els assistents no només hi havia seguidors de la sèrie, sinó també gent que «s'estima Girona i li fa il·lusió veure-la a la sèrie».

L'Aaron Martínez i l'Alèxia Folch van venir ahir expressament de Constantí (Tarragona) per assistir a l'estrena. L'Aaron és un gran seguidor dels llibres en què es basa la sèrie i per això, quan l'editorial va fer un concurs a Twitter, hi va participar i va guanyar. «En realitat no tenia previst veure aquesta temporada, perquè és la primera que no apareix als llibres, però no em podia perdre aquesta experiència única», va indicar. Ell i l'Alèxia van aprofitar el dia per visitar Girona i acostar-se als escenaris del rodatge.

En David Font i la Pilar Fernández, de Bescanó, van aconseguir les entrades després de fer cua al Municipal, ja que per Internet no havien pogut. «Tot el que serveixi per promocionar la ciutat ens sembla una bona iniciativa», va indicar en David. «Ara que començaran a emetre la temporada, segur que hi haurà gent que es preguntarà quin és l'escenari i voldrà venir a veure'l», va afegir. Entre els que no es van voler perdre aquest primer capítol hi va haver el pastisser Jordi Roca i el diputat del PP Enric Millo, a banda de l'alcaldessa, Marta Madrenas, i el president de la Diputació, Pere Vila.