Els Mossos d´Esquadra atribueixen al detingut que va malferir una anciana de 76 anys a Girona per robar-li la bossa de mà, un altre robatori amb violència que es va cometre també a la capital gironina. En aquest cas, els fets van succeir tres quarts d´hora abans del robatori a l´anciana, i la víctima va ser un home de 82 anys que va rebre dos cops de puny quan es disposava a entrar a casa seva. El detingut va sostreure-li la cartera amb 120 euros. La víctima va patir lesions greus. Davant d´aquests dos robatoris violents, els Mossos van obrir una investigació i han aconseguit identificar el suposat autor, un camioner de 25 anys de nacionalitat espanyola i veí de València. Els agents van aconseguir enxampar-lo el passat dimecres 27 d´abril quan l´home circulava amb el seu camió per l´autopista AP-7, al seu pas per Girona. Posteriorment van escorcollar el seu domicili a València on van localitzar la roba amb la qual havia comès els robatoris.

Els fets es fan donar a conèixer el passat dijous quan els Mossos d´Esquadra van confirmar que havien detingut un lladre molt violent que havia malferit una anciana de 76 anys a Girona per robar-li la bossa de mà. Els fets van succeir el vespre, pels volts de tres quarts de deu, del diumenge 17 d´abril. El jove va abordar a la víctima al portal de casa seva, un passatge interior de l´avinguda Sant Narcís i va començar a donar-li cops de puny fins que va caure a terra. Llavors va agafar-li la bossa de mà i va fugir. Dins de la bossa portava el seu telèfon mòbil. La víctima va resultar greument ferida i, des d´aleshores, està ingressada a la UCI de l´hospital Josep Trueta de Girona en estat greu amb pronòstic reservat.

En aquell moment, els agents ja van explicar que estaven investigant si aquest mateix lladre estaria relacionat amb un altre agressió a un ancià de Girona. Una càmera de seguretat propera del lloc de l´assalt a l´anciana va captar una imatge del sospitós. Els investigadors creien que el lladre no vivia a la ciutat i que havia aprofitat que hi estava de pas per cometre els robatoris violents. Finalment, la recerca de l´Àrea d´Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona i de la Unitat d´Investigació de la comissaria de Girona va donar els seus fruits i els policies van poder identificar, localitzar i arrestar el suposat lladre el passat dimecres 27 d´abril.

El detingut, és un jove de 25 anys de nacionalitat espanyola i veí de València, que treballa com a camioner. En concret, els agents van aconseguir enxampar-lo mentre circulava per l´AP-7 amb el seu camió, al seu pas per Girona.

Al mateix temps, els agents l´han pogut vincular amb el robatori de l´ancià, de 82 anys, al qual van sostreure-li la seva cartera amb 120 euros. Per aquests fets li atribueixen un delicte de robatori amb violència. En concret, el robatori es va produir prop de l´avinguda Santa Eugènia, pels volts de les nou del vespre. El lladre va seguir l´ancià fins al portal de casa seva i, un cop allà, va agredir-lo amb el mateix mètode: li va donar cops de puny i, quan l´home va caure malferit a terra, li va robar la cartera. Arran de l´atac, l´home també va haver d´ingressar a l´hospital Josep Trueta.

Els investigadors van entrar i escorcollar - amb el suport de la Policia espanyola- el domicili del detingut a València on van localitzar la roba amb la qual havia comès els robatoris. Aquest matí l´home ha passat a disposició judicial i el jutge ha decretat el seu ingrés a presó a l´espera del judici. Paral·lelament ara els policies investiguen si estaria relacionat amb altres robatoris que s´han registrat a València.

Jané: "Vull agrair la tasca que fan els Mossos"

En aquest sentit, el conseller d´Interior, Jordi Jané, ha volgut posar en valor la feina dels Mossos d´Esquadra i agrair les gestions que han realitzat per donar amb el suposat autor dels fets. "Dos persones d´edat avançada van patir un robatori a violència i els Mossos han actuat, han treballat a fons per demostrar la seva culpabilitat", ha assenyalat el conseller. "La seva actuació permetrà que la gent pugui estar una mica més tranquil·la", ha explicat.

Paral·lelament, pel que fa al detingut per haver provocat la mort d´una dona a Tarragona, Jané ha explicat que esperen que entre aquest diumenge i dilluns passi a disposició judicial el detingut. "La justícia actuarà però queda clar que els Mossos responen i està clar que la persona detinguda és l´autor d´un homicidi consumat", ha assegurat el conseller.