L'estrena mundial de la sisena temporada de Joc de trons ja ha començat a tenir els seus efectes a Girona. Al llarg d'aquesta setmana, diversos mitjans internacionals s'han fet ressò dels escenaris de la sèrie i han animat els seus lectors a conèixer la ciutat.

Coneix la nova estrella de Joc de trons: la ciutat espanyola de Girona és el titular de Radio Times Travel. En el seu reportatge, asseguren que "la històrica ciutat catalana fa espectaculars cameos en l'exitosa sèrie d'HBO" i indiquen que es convertirà en una de les destinacions més de moda de tot l'Estat gràcies a la seva aparició a la sèrie. "Aquesta històrica ciutat emmurallada amb una Catedral, esglésies, carrerons amagats i arcs ha canviat molt poc al llarg dels segles", indiquen, tot afegint que hi ha vols barats regulars des del Regne Unit per convertir Girona en una bona escapada de cap de setmana per a tots els que vulguin seguir les passes d'Arya Stark.

El britànic Daily Mail, per la seva banda, ha ofert un extens reportatge titulat Els increïbles escenaris on s'ha rodat la sisena temporada de Joc de trons. Girona hi apareix en primer lloc, amb set fotografies d'espais tan emblemàtics com la Catedral, Sant Pere de Galligants i les escales de Sant Martí i explicacions històriques sobre cadascun dels escenaris. A més, el text assegura que la ciutat tindrà un paper "preeminent" en aquesta temporada. També vaticina un "enorme" increment de visitants a mesura que es vagi desenvolupant la temporada.

The Inquisitir, per la seva banda, també augura que la sèrie posarà Girona al mapa. "Girona, Espanya, potser no es troba en l'itinerari de viatge de la majoria de gent que fa vacances. Al cap i a la fi, se situa en un racó al nord-est del país, no té mar i Barcelona, que està al sud, és probablement el màxim de lluny que arriben els turistes", indica en el seu reportatge. Però afegeix: "Tot això està a punt de canviar. Aquesta tranquil·la i antiga ciutat està a punt de situar-se al mapa gràcies al rodatge de la sisena temporada de Joc de trons. Diferents espais d'aquesta ciutat medieval i religiosa apareixen en pantalla durant la nova temporada i, tal com ha passat anteriorment en altres llocs on s'ha rodat, probablement hi haurà un important augment del turisme".

La revista Forward, en canvi, destaca la importància del Call Jueu per a la ciutat. La història jueva secreta de Joc de Trons, titula el seu reportatge. En aquest cas destaca, entre altres coses, que el rodatge de la sisena temporada s'ha fet a la "llegendària cabalística ciutat de Girona", que conté un dels calls jueus més bonics i ben conservats de tot Europa. De fet, en fa una extensa lloança i fins i tot assenyala que a Montjuïc hi ha el cementiri jueu.

Finalment, The Local també parla de les "impressionants" localitzacions de Joc de trons i augura un augment del turisme: "No passarà gaire temps que les companyies de viatges començaran a oferir visites als escenaris de la sisena temporada, després de l'èxit que van tenir l'any passat a Andalusia, on es va rodar part de la cinquena".