L'aposta de l'Ajuntament de Girona per la superproducció Joc de trons és total. Fins al punt que només per l'estrena mundial del primer episodi de la sisena temporada al Teatre Municipal hi va destinar com a mínim, uns 39.000 euros en temes decoratius i material per emetre la sèrie. És només una primera relació ja que possiblement hi ha altres conceptes.

La major part de la despesa es va centrar en l'amibentació i decoració de l'edifici consistorial de la plaça del Vi. El polèmic «mur de gel» que es va instal·lar durant una setmana a l'entrada de l'Ajuntament va costar 21.780 euros adjudicats a Arquitectura Efímera Base X Altura, S.L.L. Retirar aquesta «paret gelada» va requerir una inversió de 344 euros i ho va executar Transports Mateu.

Altres elements decoratius que hi havia a l'interior de l'Ajuntament relacionats amb la sèrie nord-americana, com un mur amb la cara dels protagonistes o un caminant blanc, van costar 14.520 euros que es van pagar a Crazy Producciones SL, l'empresa encarregada de fer els decorats de la sèrie a l'Estat. El disseny dels espais i decorats van costar 992 euros i va ser obra de David Füchs Xifra.

Pel que fa estrictament a l'emissió del capitol, la contractació d'hostesses que estaven al teatre per a la doble emissió de l'episodi van costar 504 euros i pertanyien a l'empresa Euro-Hostesses SL. Per al lloguer de material tècnic i de so perquè es pugués veure i sentir el capítol a tot el recinte, es va contractar BTM Sound SL per 363 euros.

Finalment, es va encarregar un reportatge fotogràfic a Jordi S. Carrera per valor de 544 euros. En total, sumant tots aquests conceptes, la xifra gastada per l'Ajuntament de Girona és de 39.048 euros.

Amb l'emissió d'aquell primer episodi, Girona va estar en boca i lletra de molts mitjans de comunicació de tot el món. A la ciutat, unes 1.500 persones van aconseguir fer-se una foto amb l'única rèplica autoritzada del mític tron de ferro de la sèrie i unes 1.140 persones van omplir el teatre en les dues sessions del capítol, subtitulat al català pel Departament de Cultura.

La presència de Girona als capítols de la sèrie de moment és petita, ja que no arriba als dos minuts per cada un dels dos episodis emesos en àmbit mundial. S'espera, però, que a la segona part de la temporada Girona sigui el principal escenari de la trama, sobretot a les escales de la Catedral, amb desenes d'extres, i a la plaça dels Jurats, on es representarà una obra de teatre.