La CUP de Girona ha criticat que l'acord al qual han arribat l'Ajuntament i Mémora per rebaixar un 32% el cost dels enterraments no inclou el cost de la sala de vetlles, que pràcticament tothom necessita. Segons han denunciat els regidors Laia Pèlach i Lluc Salellas, a l'hora de la veritat, si se suma tot plegat el cost d'un enterrament complet continuarà essent d'entre 4.000 i 6.000 euros.

Els regidors cupaires també lamenten que l'Ajuntament encara no hagi penjat al web municipal les noves tarifes acordades amb Mémora, per tal que tots els ciutadans puguin consultar-les i saber quin cost té, exactament, cada servei.

D'altra banda, la CUP es mostra decebuda pel poc cas que el govern ha fet a a iniciativa ciutadana que va comptar amb 2.100 signatures per actualitzar l'ordenança i aconseguir uns preus «més dignes i justos». Segons indica Salellas, la iniciativa es troba en exposició pública però l'Ajuntament pràcticament no n'ha fet publicitat. Tot i això, el govern sí que s'ha compromès a fer una reunió amb els impulsors de la iniciativa per debatre una proposta que posteriorment s'haurà de portar a aprovació del ple.

El grup independentista, finalment, ha fet públic un informe del secretari municipal on s'insta a modificar l'ordenança de serveis funeraris perquè ha quedat obsoleta i incompleix amb diversos aspectes de la llei catalana. Per exemple, l'ordenança diu que qualsevol empresa que vugui operar a Girona ha de tenir un tanatori però en realitat la llei no ho requereix.