Girona ja està a punt per gaudir de nou dies intensos amb Temps de Flors. La petjada del rodatge de Joc de trons s'ha deixat notar en aquesta 61a edició del festival, que compta amb 179 projectes florals distribuïts en 134 monuments, patis i jardins. La inauguració oficial es farà avui a les onze del matí, però els gironins ja fa dies que han pogut veure com els muntatges anaven prenent forma. Entre les decoracions florals hi ha l'espasa dels Lannister, a les escales de Sant Martí, o un tron a la llera del riu Onyar, sota plaça Catalunya.

Girona es prepara per viure uns dies intensos. A banda dels muntatges florals, que com cada any ja han començat a atraure milers de persones, s'han organitzat nombroses activitats culturals i gastronòmiques paral·leles, com la Nit de Flors i de Sabors que es farà avui al Mercat del Lleó, durant la qual se serviran tastets i copes des de les set del vespre fins a mitjanit.

També avui, a les set de la tarda, el grup Terra Endins donarà el tret de sortida al Pati Cultural, un cicle de concerts organitzat per la Diputació de Girona per gaudir de la música durant la mostra floral. Mitja hora abans del concert també s'inaugurarà l'exposició d'aquarel·les Transparències, que es podrà veure durant tota la setmana al claustre de la Diputació. Es tracta d'una mostra de l'Agrupació d'Amics de l'Aquarel·la de Girona i Comarques que es compon d'una vintena de quadres que tenen les flors com a tema principal. A les deu del vespre hi haurà el projecte Lymbus, a càrrec de Comediants i el paisatgista Marc Grañén.

Paral·lelament, durant els propers dies també se celebrarà el festival de música A Cappella, a la plaça Independència; es durà a terme la campanya Flors de Nit, en què bars i restaurants oferiran tapes, aperitius, còctels, tisanes, dolços i menús elaborats amb flors; i es podran degustar els menús Gastroflors, dels establiments de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona. A més, també se celebrarà la primera edició del festival de curtmetratges «exprés» Just for Flowers i el dia 15 tindrà lloc el Dia Eropeu de l'"pera, durant el qual es presentran diverses obres a la plaça del Vi. A més a més, per tercer any consecutiu, l'Ajuntament de Girona i el Centre de Normalització Lingüística oferiran cartells que recullin el nom d'una flor, n'expliquen l'etimologia i hi relacionen un text literari.