L'AMPA de l'escola Montfalgars ha demanat intervenir en el proper ple de Girona per defensar una moció per intentar evitar la reducció pressupostària de la biblioteca Montfollet. L'acció s'emmarca dins la campanya «La Montfollet no es toca», que té com a objectiu restablir pel proper curs les condicions de col·laboració entre l'Ajuntament i l'AMPA per al manteniment d'aquesta biblioteca oberta.

Segons es queixen els pares, el consistori els ha anunciat que l'ajuda que tenien fins ara, d'uns 16.000 euros, es veurà reduïda fins a 4.000 el proper curs. Des de l'Ajuntament argumenten que la biblioteca de Montfollet formava part d'una prova pilot que ja ha finalitzat i que els diners s'han de repartir entre diverses escoles que també volen dur a terme el mateix projecte. Tot i això, asseguren que continuaran pagant els subministraments extres i donant suport a la biblioteca.

L'AMPA, per la seva banda, afirma que la seva voluntat no és perjudicar l'obertura de biblioteques a altres escoles, sinó «assentar les bases a partir de les quals es pugui extendre el mateix model d'èxit consolidat a la Montfollet».