La Girona de Joc de trons té mar. Des de les escales de la Catedral s'hi albira una costa ferèstega que bé podria ser la Costa Brava. És la ciutat anomenada Desembarcament del Rei. Aquest cap de setmana s'ha pogut veure el gran dia de Girona a la sèrie. L'escena on la capital gironina lluïa a tot el món gràcies a Joc de Trons.

En aquest sisè capítol, Girona representa dues poblacions dels Set Regnes. Torna a aparèixer la plaça dels Jurats, com en l'anterior episodi. S'hi fa una obra de teatre, on els ciutadans de Braavos es mofen de la casa Lannister. Allà Arya Stark, la protagonista més «gironina» de la sèrie, té una missió pendent. Al costat de l'escenari de l'obra s'hi pot veure un riu Galligants carregat d'aigua. Pocs cops el Galligants baixa amb tant cabdal. De fet és un efecte creat per ordinador.

Els Tyrell, com els Manaies

Però, el major protagonisme de Girona en aquest sisè capítol és a les escales de la Catedral. Els soldats de la casa Tyrell entren a la plaça passant per Sobreportes pujant per la Pujada del Rei Martí, picant les llances a terra, talment com si fossin Manaies. No s'hi veu cap dona i el so de les armes a terra retruny pels carrers estrets.

A la plaça hi ha multitud d'extres gironins. No obstant això, per mitjà d'un retoc digital els extres es multipliquen i hi apareix el canvi més important de la imatge de Girona. No hi ha Casa Pastors -l'antiga Audiència- ni el bar l'Arc, ni cap edifici als peu de la gran escalinata.

En lloc d'aquests edificis, al fons, s'hi divisa la costa. Un mar que arriba fins a l'horitzó i un turó en un lateral. Si algú veu la imatge desconeixent que es tracta d'una sèrie de televisió, bé podria pensar que el pantà de Susqueda s'ha trencat. I que part de Girona, Santa Eugènia i Salt han quedat sota les aigües. I la muntanya, podria ser Sant Grau, sense la MAT. O Rocacorba sense les antenes.

La Catedral no surt sencera

També s'hi aprecia el que podria ser un port marítim o un lloc on arriben les barques. El que passa a la plaça i a les escales quedarà als ulls de l'espectador. Les escales es veuen en moltes ocasions. En aquest capítol, hi ha l'escena anunciada des de fa mesos, on Jaime Lannister puja amb el seu cavall blanc fins al primer replà. Però la Catedral no s'arriba a veure íntegrament de dalt a baix. Sant Pere i Sant Pau estan tapats per una bandera i al seu costat, els murs de la Catedral estan deformats.

Girona ha sortit en la majoria de capítols d'aquesta sisena temporada, sobretot en el sisè capítol. Encara queden, però, diversos espais que on s'ha rodat i que encara no han sortit a la sèrie. Per exemple, la plaça dels Apòstols, on es van veure ciutadans aclamant un personatge. O un salt d'Arya Stark per les escales de Sant Martí, en plena fugida. Possiblement aquesta escena es podrà veure d'aquí a dues setmanes.