01 de juny de 2016
01.06.2016

ERC lamenta que es vulgui posar barracons al nou institut

Els republicans ja van denunciar que el lloguer al casal Catañà era molt car i que s'havia quedat petit

01.06.2016 | 07:22

El grup d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona va criticar ahir la possibilitat de posar barracons a l'institut Ermessenda, com va avançar ahir Diari de Girona. La coalició va presentar una moció al ple d'abril, aprovada, en què demanaven un canvi d'ubicació per a l'Institut per reduir costos i augmentar l'espai hàbil per a la docència.
La portaveu va recordar que la moció era canviar d'ubicació i «no per ampliar-lo amb barracons mentre seguim pagant 87.120 euros l'any, a partir del curs vinent». Maria Mercè Roca va exposar que el curs vinent hi haurà 42 grups de secundària, i que aquesta xifra s'anirà enfilant progressivament fins als 48 grups l'any 2024. «Aquestes són dades que ja fa temps que sabíem», va assegurar la portaveu d'ERC.

«Bonys» a la Salle i Montilivi
En aquest sentit, la coalició va criticar que per culpa de «la mala planificació, molts grups se situaran per sobre de 30 alumnes per aula» i que es crearan «bonys» -línies de més- en Instituts «ja prou atapeïts». N'hi haurà a La Salle i a Montilivi, van apuntar.
Finalment, Maria Mercè Roca va defensar que s'estudiïn alternatives als barracons. Va reiterar que «l'Ermessenda ha de canviar d'ubicació per reduir els actuals costos de lloguer i augmentar l'espai hàbil per a la docència».
Per això, la representant republicana va proposar que s'estudiïn altres opcions com seguir negociant amb l'Estat perquè cedeixi l'edifici de les Casernes o, per contra, es contempli la possibilitat d'ubicar l'institut en algun altre terreny de la ciutat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook