La multa final als propietaris del Vol Gastronòmic per retirar tard l'estructura que estava al carrer Santa Clara de Girona ha quedat fixada en 300 euros. Aquesta xifra és per la CUP- Crida per Girona "una falta de respecte" però segons l'alcaldessa, Marta Madrenas, és el "màxim legal permès" en aquestes situacions. El Vol Gastronòmic va estar 99 dies més dels que tenia permís al costat del pont de pedra perquè els seus responsables no trobaven la manera de retirar-lo.

La portaveu de la CUP, Laia Pèlach, en el ple municipal d'ahir a la nit, va posar d'exemple les quantitats de les sancions als ciclistes que van per la vorera o als propietaris de gossos que tenen la mascota deslligada, que en algunes casos tenen una multa similiar. En canvi, l'alcaldessa va mostrar-se molt molesta per l'apreciació de la cupaire i la va acusar de fer "demagògia fàcil".

L'ocupació de via pública

Marta Madrenas va recordar que 300 euros són la màxima quantitat que seguint la normativa vigent es podia imposar als empresaris. En aquest sentit, va posar de relleu que obligar els tècnics municipals a posar una sanció major seria "prevaricació". Pèlach va lamentar que no estigui prevista una situació d'aquest tipus a la normativa.

Finalment, Madrenas va recordar que als propietaris del fallit restaurant també van haver de pagar 5.915 euros per ocupació de la via pública pels tres mesos que van estar instal·lats al carrer Santa Clara sense permís. Aquesta xifra era pagar l'ocupació de la via pública, però quedava pendent la multa.

El Vol Gastronòmic es va presentar com un espai gastronòmic pioner, tant per la seva infraestructura -una plataforma voladissa de 26 tones sobre l'Onyar- com pel seu funcionament, ja que la proposta era que cada dia hi cuinés un xef diferent per promocionar la gastronomia gironina. El preu del menú era de 65 euros. Poc a poc, les reserves van començar a decaure.

El Vol va arribar a la capital gironina el 25 de juliol de 2014. Tenia permís des de l'1 de juliol però va tenir problemes per poder-se traslladar. El permís acabava el 30 de juny del 2015 però no es va retirar fins a finals de setembre.