La Fundació per a la Creativació organitza la primera edició de les «Creativation Talks, eines de Creativació per a la nova educació», amb l'objectiu reflexionar sobre els reptes de futur de la societat i proporcionar eines 'disruptives' per a l'educació de les noves generacions.

L'esdeveniment es dirigeix a professorat, pares i empresariat, principalment. La primera jornada reunirà experts en creativitat, innovació i educació; directors d'escoles i mestres, i psicòlegs i investigadors que compartiran opinions, visions i experiències. L'acte se celebrarà el 5 de juliol a l'Auditori de Girona.

La jornada constarà de tres blocs per difondre la Creativació i uns espais creatius d'intercanvi d'experiències. Cada bloc constarà d'una classe magistral, d'un espai àgora de debat i d'intercanvi d'experiències al voltant de l'educació de la creativitat i un taller pràctic per aprendre a educar la creativitat des dels diversos àmbits.

Els responsables de l'esdeveniment indiquen que el neologisme 'creativació' és un acrònim que respon a la combinació de creativitat i innovació, ideat per Josep Lagares l'any 2007. La Fundació, que va néixer l'abril del 2013 per desenvolupar i difondre la creativitat per innovar en l'àmbit educatiu, vol seguir fomentant aquestes habilitats entre els més petits. En aquests primers tres anys de vida, la Fundació ha creat itineraris educatius que han arribat a més de 7.000 infants de Cicle Mitjà i Superior de Primària de més de 50 escoles de Catalunya. Actualment la Fundació per a la Creativació té obertes delegacions a Andalusia i a Galícia, i preveu obrir-ne a les Illes Balears.