L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha començat la fase d'investigació de la denúncia, va presentar contra el diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas. De fet, Amargant va lliurar aquesta denúncia a finals de maig a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, que ara ha remès el document a l'APDCAT.

En concret, l'entitat catalana ha explicat que el passat 9 de juny va rebre la denúncia «contra el grup de la CUP de la Diputació de Girona amb motiu d'un presumpte incompliment de la llei orgànica 15/1999 de protecció de dades de caràcter personal». L'APDCAT ha afegit que ara treballa per «esbrinar les circumstàncies dels fets i els subjectes responsables».

En la denúncia, Amargant va al·legar que Salellas havia demanat a la Diputació informació sobre ell fent referència al seu número de DNI. Per això, Amargant va qüestionar com Salellas havia accedit al seu número de DNI i va destacar que és l'únic funcionari de la corporació de qui la CUP havia sol·licitat informació concreta.