La sisena temporada de Joc de trons ha acabat amb un desè capítol espectacular on pren protagonisme la Catedral de Girona. En una escena que a alguns gironins els farà saltar el cor, la gran icona de la ciutat immortal, molt modificada digitalment, salta pels aires. No desvetllarem res més. Això sí, la lluita pel tron duu la mare dels dracs, Khaleesi, a navegar pel mar amb un exèrcit de vaixells i els seus dracs en direcció a Desembarcament del Rei.

Aquesta ciutat era representada precisament aquesta temporada per Girona en la superproducció nord-americana. El misteri és saber si la temporada vinent seguirà essent Girona o si la productora HBO optarà per la croata Dubrovnik com en anteriors temporades. O -per què no?- per una tercera població.

Presència en molts capítols

Sense Catedral i sense la presència d'Arya Stark, que ha marxat de Braavos (l'altra ciutat que es va gravar a Girona, sobretot a la zona del passeig Arqueològic i als carrers del call jueu), la capital gironina ho té difícil per poder repetir com a seu de rodatge per a la temporada vinent. Podria repetir a base de rodatges en interiors a Sant Pere de Galligants o altres edificis emblemàtics. Però, òbviament, no seria el mateix que el que s'ha pogut veure aquesta sisena temporada. L'última escena, amb Khlaessi navegant direcció Desembarcment del Rei, podria obrir alguna porta.

Des dels primers capítols, es va poder veure Arya Stark pels carrers de darrere de la Catedral (carrer del Bisbe Josep Cartañà). La mateixa Arya Stark va ser la protagonista d'una persecució pels carrers plens de pujades i baixades del Barri Vell i algun salt per les escales de Sant Martí. La plaça dels Jurats va ser l'escenari d'una obra de teatre on la població de Braavos es burlava de la casa Lannister. Es va poder veure en diferents escenes de diversos capítols.

La gran protagonista del rodatge a Girona ha estat la Catedral. En uns minuts per recordar corresponents al sisè capítol, la Seu és escenari d'un moment de gran tensió a les escales. Hi apareixen centenars d'extres i hi ha diversos retocs digitals que transformen la mateixa plaça de la Catedral en un mar, amb la desaparició del bar l'Arc i de la Casa Pastors, l'antiga Audiència. En aquest desè capítol, s'aprofita la càmera que HBO va col·locar al capdamunt de la basílica de Sant Feliu. La Catedral està molt retocada, amb més torres que la de Carlemany i molt més altes i una cúpula. Tot, però, queda negat pel foc valyri, de color verdós a les pantalles.

Sense campanes a la nit

En l'explosió, apareix una campana caient a terra. Si passés al món real, s'hauria acabat el conflicte del so de les campanes a la nit, que té en tensió un hotel del Barri Vell, els veïns i l'Ajuntament de Girona. Es tracta d'una escena que es va rodar els primers dies de les tres setmanes del rodatge.