L'Ajuntament de Girona està enllestint dos nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Un està situat al nord de la ciutat (a la confluència dels carrers Joan Josep Tharrats i Vidal amb el carrer Pont de la Barca) i l'altre a la zona sud (a l'encreuament entre els carrers riu Cardener amb l'avinguda de Lluís Pericot). El cost és de 51.675 euros, IVA exclòs i l'adjudicatària ha estat l'empresa Etra Bonal SA. Les dues noves estacions se sumen al punt de recàrrega existent a la plaça Catalunya, també municipal i al que té l'empresa Tesla a l'aparcament de l'Hotel Ibis.

«Corredor elèctric»

Cada una de les dues noves estacions tindrà dos places de càrrega i tres tipus de connectors. El tinent d'alcalde de Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha explicat que d'aquesta manera es preveu «donar cobertura a tots els models de vehicle elèctric». El regidor ha explicat que els dos nous punts han estar escollits perquè tenen relativament a prop sortides d'autopista. Amb els nous punts Girona quedarà molt ben situada en la creació del mapa d'un «corredor elèctric» que permeti els cotxes moure's per les carreteres sabent on poden anar parant en cas que hagi de recarregar o sabent que hi ha bastantes estacions arreu.

Bicicletes elèctriques

D'altra banda, Alcalà ha exposat que s'està estudiant la col·locació d'un punt de recàrrega per a bicicletes elèctriques a la plaça Catalunya. O bé al punt on ja hi ha el connector per a vehicles o en un nou espai. El regidor ha explicat que la intenció de l'Ajuntament de facilitar i difondre la mobilitat per mitjà de vehicles elèctrics, que tenen molts avantatges, com ara que no generen sorolls ni emeten partícules contaminants».